Suriye’li Kürtler 5 ayrı cephede, ÖSO ile savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Suriye’li Kürtler 5 ayrı cephede, ÖSO ile savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 14:56

Suriye’nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG arasında 100 kilometrelik alandaki 5 ayrı cephede çatışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

ÖSO ile YPG arasındaki çatışmalar ‘cephe’ savaşına dönüşürken, Resulayn, Telabyad, Tirbe Sipiye, Derik ve Çelağa bölgelerinde karşılıklı cephe savaşı yaşanmaya başladı. Cephe savaşının yaşanmasıyla birlikte YPG tarafından ‘seferberlik’ ilan edildi. Zelal Ceger adlı sorumlu, 10 bin silahlı güçlerinin bulunduğunu ancak seferberliğe ilgi gösterildiğini belirterek, silahlı güçlerin 30 bine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ceger, “Elimizdeki en ağır uçaksavar silahı bulunuyor. Ancak biz irademizle savaşıyoruz. Kimse bu halkın iradesini kıramaz. Seferberlikle birlikte her yerden katılım için talepler var. Hepimiz ölsek bile geriye dönüş yok”

MESAFE 500 METRE
Resulayn’a 3 kilometre uzaklıktaki til Halef bölgesinde YPG ile El Nusra grupları arasında cephe savaşı sürerken, mevziler bazen 500 metre yakında bulunuyor. El Nusra gündüz suikast silahı kanaslarla atış yaparken geceleri ise ağır silahlarla saldırıyor. Çamura bulanarak kamufle edilen bir araçla cepheye giderken, mecburen geçtiğimiz bir açık alanda aracımız keskin nişancılara hedef olmamak için 180 kilometre hız yaparak uzaklaştı. YPG askeri yetkililerinden Zagros, “şu an aramızda çatışmalar sürüyor. El Nusrayı kentten çıkardığımız için zaman zaman havan ve top atışları ile ateş açıyorlar. Kendimizi sonuna kadar savunacağız. Her şeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

ELEKTRİK TAMAMEN KESİLDİ
Haseki'deki Hükümet yetkilileri ile yapılan anlaşma üzerine su karşılığında Resulayn’a 45 kilometre uzaklıktaki Mabruka bölgesinden günde 2 saat aralıklarla verilen elektrik tamamen kesildi. Elektrik kesintisinin sürmesi halinde ilçede içme suyu dağıtım sorununun da ortaya çıkacağı öğrenilirken YPG (Halk Savunma Birlikleri) çözüm için toplantı yaptığı öğrenildi.

URFA'DAN EL NUSRA'YA
Bu arada, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden ÖSO’ya katılan Zeynel Geneler ve Yakup Şenateş, Resulayn’daki çatışmalarda El Nusra saflarında savaşırken öldü. Siverek’de ölen iki kişi için geçtiğimiz günlerde taziye kurulurken, 30 Temmuz tarihinde çıkan çatışmada Siverek’in Narlıkaya nüfusuna kayıtlı iki kişinin daha El nusra saflarında çatışırken öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

AVRUPA'DAN AMBULANS GÖNDERİLDİ
Avrupa'dan Hevya Sor (Kürt Kızılayı) tarafından 15 Ambulans Suriye’deki Kürt kentlerine gönderildi. Ambulanslardan 2'si Suruç ilçesi üzerinden Afrin'e gönderilirken, 2'si dün akşam saatlerinde Resulayn’a 11 ambulansta ihtiyaç duyulan sınırdaki kentlere dağıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!