Soydaşlardan anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Soydaşlardan anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2023 07:00

Bulgaristan’dan Türkiye’ye yardım seferberliği devam ediyor. Bulgaristan’daki küçük bir Türk köyündeki teyzelerin ördüğü 2 bin 500 çorap ise bu seferberliğin en candan yardımları arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Bulgaristan’da 1 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı Türk toplumu, Bulgar komşularıyla beraber depremzedeler için yardım toplamaya devam ediyor. Ülke çapındaki yardımların toplanmasında Türklerin partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) de ön planda. Şimdiye kadar 120 TIR’lık yardım Edirne AFAD tesislerine sevk edildi.

Soydaşlardan anlamlı destek


ÇORAP DEĞİL SEVGİ ÖRDÜLER

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliğiyle işbirliğiyle bugüne kadar 45 bine yakın battaniye ve uyku tulumuyla birlikte binlerce çadır yatağı, aydınlatma cihazları, seyyar tuvaletler, 265 ton yiyecek ve 46 ton yardım malzemesi toplandı. HÖH lideri Ahmet Doğan’ın başlattığı kampanyayla toplanan 800 bin Euro’luk nakit bağışlar da Türkiye’ye gönderildi. Gerlova bölgesindeki yaşlı teyzeler ise elleriyle ördükleri 2 bin 500 geleneksel çetik çorabı Türkiye’ye gönderilmek üzere büyükelçiliğe teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!