Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit etmişti! PKK'lı terörist Savaş Çelik, MİT tarafından yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 11:23

Muş'un Malazgirt ilçesinde 7 yıl önce İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesi ile ilgili 'son fail' olduğu belirtilen 'Zerdeşt' kod adlı PKK/KCK üyesi Savaş Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sınır ötesinde düzenlediği operasyonla yakalanıp, Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı

MİT, Suriye'de örgütsel faaliyetler yürüten terör örgütü PKK/KCK üyesi 'Zerdeşt' kod adlı Savaş Çelik'in Avrupa'ya geçeceği istihbaratı sonrası operasyon düzenledi. Sınır ötesinde yapılan operasyonla yakalanan Çelik, Türkiye'ye getirildi. Savaş Çelik'in, 2014 yılından itibaren Muş kırsalındaki PKK/KCK mensuplarına bağlı olarak işbirlikçi faaliyeti yürüttüğü ve eylemlerde aktif rol oynadığı öğrenildi. Terörden aranan listesinde 'mavi kategori'de yer alan Çelik'in, 2015 yılının sonunda Suriye'ye geçerek örgütsel faaliyetlerine devam ettiği belirlendi.

BİNBAŞI KULAKSIZ'IN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRININ SON FAİLİ

Öte yandan Savaş Çelik'in, 27 Temmuz 2015'te Muş'un Malazgirt ilçesinde eşi ile birlikte otomobilde uğradığı saldırıda Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olması ile eylemi planlayıp, gerçekleştiren grup içerisinde yer aldığı belirlendi. Çelik'in, bu saldırının ardından Suriye'ye kaçtığı öğrenildi. Bu eylemin 'son faili'nin, Çelik olduğu belirtildi. Ayrıca söz konusu saldırı ile ilgili 8'i tutuklu 12 sanık hakkında daha önce 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme', 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

Binbaşı Arslan Kulaksızı şehit etmişti PKKlı terörist Savaş Çelik, MİT tarafından yakalandı
PKK'lı terörist Savaş Çelik

Haberin Devamı

Operasyonun detaylarını Ahmet Türkeş CNN TÜRK canlı yayınında anlattı:

"Savaş Çelik, 'Zerdeşt' kod adlı olarak biliniyordu. 2014 yılından itibaren Muş kırsalında terör örgütü PKK'nın mensubu olarak iş birlikçilik faaliyeti yürütüyordu. O dönem yürütülen tüm terör eylemlerinde aktif rol aldığı biliniyordu. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre PKK'lı Çelik 2015'te Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesi eylemini planlayıp gerçekleştiren grup içerisinde yer alıyordu. Eylemin ardından Suriye'ye geçerek örgütsel faaliyetlerine orada devam etti.

Binbaşı Arslan Kulaksızı şehit etmişti PKKlı terörist Savaş Çelik, MİT tarafından yakalandı
Binbaşı Arslan Kulaksız

Haberin Devamı

ARSLAN KULAKSIZ'IN ŞEHİT EDİLMESİ

Binbaşının şehit edilmesi olayı oldukça önemli. Kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. 27 Temmuz 2015 tarihinde eşi Sibel Funda Kulaksız'la birlikte gittikleri bir yerden dönüyorlardı. Arabaları terör saldırısına maruz kaldı. Binbaşı Arslan Kulaksız hiçbir merminin eşine değmemesi için eşine siper olmuştu ve şehit olmuştu. Eşi de yaralanmıştı.

İşte bu saldırının faili PKK'lı Savaş Çelik, Avrupa'ya geçmek üzereyken MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Ve Binbaşı Arslan Kulaksız'ın kanı yerde kalmamış oldu."

Binbaşı Arslan Kulaksızı şehit etmişti PKKlı terörist Savaş Çelik, MİT tarafından yakalandı
Binbaşı Arslan Kulaksız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!