Konya'da tur otobüsü şarampole devrildi: 6 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2022 09:21

Konya'da bir tur otobüsü buzlanma ve tipi nedeniyle şarampole devrildi. Korkunç kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı. Yaralanan 41 kişiden 17'si, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazayla ilgili iki şoför gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İzmir'den Kapadokya'ya gezi için gidenleri taşıyan tur otobüsü Konya - Aksaray karayolunun 47. kilometresinde tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Kaza yerine ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalmalarına aşlarken, sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Polis ve jandarma geniş güvenlik tedbirleri alarak karayolunu trafiğe kapattı. 

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Otobüste 2'si şoför toplam 47 kişinin bulunduğu, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 1'si ağır 41 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri ise şöyle; Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçık, Büşra Nur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan.

Haberin Devamı

17 KİŞİ TABURCU OLDU

Konya'da, tur otobüsü kazasında yaralanan 41 kişiden 17'si, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kazada yaşamını yitiren, tarih bölümü mezunu ve kick boks sporcusu Nazan Uysal'ın cenazesi de otopsinin ardından defnedilmek üzere İzmir'e gönderildi.

Konyada tur otobüsü şarampole devrildi: 6 kişi hayatını kaybetti

Yasemin Özkan'ın cenazesinin de ailesine teslim edileceği belirtilirken, Özkan'dan geri aynı kazada yaralanan eşi Erman Özkan ve arkadaşları Yahya- Serap Arslan çifti ile çektirdikleri fotoğraf kaldı.

Konyada tur otobüsü şarampole devrildi: 6 kişi hayatını kaybetti

ŞOFÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Tur otobüsünün şoförü Metin Çetintaş ile kimliği açıklanmayan yedek şoför gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada da olayla ilgili soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Konyada tur otobüsü şarampole devrildi: 6 kişi hayatını kaybetti

Haberin Devamı

REHBER: ARAÇ SAVRULDU, ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Konya'da 6 kişinin öldüğü, 41 kişinin yaralandı kazada yaralanan rehber Efe Taş, hastanede kendilerini ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan aracılığıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonla görüştü. Efe Taş, Konya'ya kadar 3 mola verdiklerini ve 4 saatte bir şoförlerin değiştiğini belirterek, ''Buzlanma ve tipi vardı. Hava da karanlıktı. Araç savrulunca kaptan hakimiyetine kaybetti ve sağ şarampole devrildi. Aşağıda kalan da vardı. Ben en öndeydim ve emniyet kemerim bağlıydı. Herkese de uyarılar yaptık. Emniyet kemerinizi bağlayın diye ona rağmen çok feciydi. Hızımızda yavaştı. Buz olunca ve rüzgarda savrulunca araç yoldan çıktı'' dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!