İstifa eden doktorlar asistanlığa başlayabilecek mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan TUS'a giren doktorlar için açıklama!

Güncelleme Tarihi:

İstifa eden doktorlar asistanlığa başlayabilecek mi Sağlık Bakanı Fahrettin Kocadan TUSa giren doktorlar için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 19:34

İstifa eden doktorlarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklama geldi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, memuriyetten istifa eden ve son TUS sınavında Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dahil uzmanlık eğitimine yerleşenler için bir defaya mahsus olmak üzere alınan kararı duyurdu. Öte yandan YÖK kadrosunda asistanlık yapan uzmanlık öğrencileri için de nakil hakkı elde etmesi halinde SBA kadrolarına geçiş sağlanacak. Peki, İstifa eden doktorlar asistanlığa başlayabilecek mi? İşte, Sağlık Bakanı Koca'nın o konuyla ilgili açıklamaları.

Haberin Devamı

Memurluktan istifa eden doktorlar için önemli karar alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada istifa eden ve TUS sınavıyla Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dâhil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenlerin asistanlığa başlayabileceğini söyledi. Halen YÖK kadrosunda asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden nakil hakkı elde edenler de talep ettikleri takdirde SBA kadrolarına geçebilecekler.

İSTİFA EDEN DOKTORLAR ASİSTANLIĞA BAŞLAYABİLECEK Mİ?

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Her ne suretle olursa olsun, MEMURİYETTEN İSTİFA ETMİŞ OLAN ve SON TUS sınavındaki başarısıyla Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dâhil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir defaya mahsus, kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan Bakan Koca bir sonraki açıklamasında da şunları ifade etti;

Halen YÖK kadrosunda asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereği NAKİL HAKKI ELDE EDENLER, talepleri halinde SBA kadrolarına da geçebilecek.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta Uzmanlık eğitimini Sağlık Bakanlığı kadrosuyla Tıp Fakültesinde yapanların mecburi hizmet süresinin diğer uzman doktorların mecburi hizmet süresi düzeyine indirildiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!