Son dakika... Beştepe'de Anayasa toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 16:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de Anayasa toplantısı yapılıyor. Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katılıyor.

Haberin Devamı

Başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifi geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin imzasına açılmıştı.  Şu sırada da Ankara'da anayasa ile ilgili bir toplantı gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Özlem Zengin, Yavuz Atar, Yılmaz Tunç ve Mehmet Uçum katılıyor.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Cumhurbaşkanlığı'nda anayasa konusunda kritik bir toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantıda başörtüsüne anayasal güvence getirecek düzenleme ve bunun yanında ailenin yapısının korunmasına yönelik anayasa değişikliğine dair düzenleme konuşuluyor. Peki kimler katılıyor bu toplantıya? Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkan vekilleri Özlem Zengin, Yılmaz Tunç, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un da toplantıda hazır bulunduğunu söyleyelim. Oldukça yakından inceleniyor o teklif. Çünkü geçtiğimiz günlerde AK Parti grubunda imzaya açılmıştı. Son kez gözden geçiriliyor ve önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı'na anayasa değişikliği teklifi olarak sunulmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Peki neler değiştirecek o teklif? Aslında ipucunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde vermişti. Anayasanın din ve vicdan özgürlüğü başlıklı 24. maddesine 2 fıkra eklenmesi bekleniyor. O fıkralarla hiçbir kadının dini inancı nedeniyle başını örtmesi ya da tercih ettiği kıyafetinden dolayı temel hak ve hürriyetlerini kullanmaktan hiçbir surette yoksun bırakılamayacağı hüküm altına alınacak. Ayrıca anayasanın 41. maddesi, o da ailenin korunması başlıklı maddesine ailenin bir kadın ve bir erkeğin evliliğinden oluşacağı, aile bağının bu şekilde kurulacağının mümkün olduğuna dair bir hükmün anayasaya eklenmesi bekleniyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!