Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri E Devlet üzerinden açıklandı... MSB bedelli askerlik celp yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri E Devlet üzerinden açıklandı... MSB bedelli askerlik celp yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 18:49

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. Böylece, başvuru işlemlerini tamamlayan ve planlamaya dahil edilen 633 bin bedelli askerlik adayının celp ve sevk tarihleri duyurulmuş oldu.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri vurgulanan açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinde yer alan ASAL Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranı, yoğunluk nedeniyle zaman zaman yanıt veremeyebiliyor.

BAKAN AKAR GEÇTİĞİMİZ HAFTA DUYURMUŞTU

Bedelli askerlik celp tarihlerinin bu hafta içerisinde açıklanacağını geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, celp dönemlerinin 2020 yılına kadar devam edeceğini aktarmıştı. İşte, Bakan Akar'ın geçtiğimiz hafta yaptığı o açıklama;

"Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır."

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!