Son dakika... 'TSK kimyasal silah kullandı' iddiasına art arda sert tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... TSK kimyasal silah kullandı iddiasına art arda sert tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 08:03

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'TSK kimyasal silah kullandı' iddialarına sert tepki gösterdi. Kalın, "Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır." dedi. AK Partili Çelik ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN DE TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar…

Haberin Devamı

Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir.

MSB: İDDİALARA TAMAMEN ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi artan bir şiddet ve tempoda azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘kimyasal silah’ kullanıldığına” yönelik iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır." denildi.

MAHİR ÜNAL: BU SON DERECE ORGANİZE

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, "Dünyanın her yerinde terörle mücadele demokrasiyi korumak, meşru demokrasi alanında insanların kamu düzeni içinde insanların özgürlüklerini hak ve muhafaza etmek için yapılır. Türkiye'de özellikle HDP'nin, CHP'nin içindeki bazı vekillerin terörle ilişkilerine baktığınızda, demokrasiyi referans alarak konuşmalarına baktığınızda şimdi AİHM'in İspanya Yüksek Mahkemesi'nin Batasuna kararına baktığınızda mahkemenin verdiği karar terörist saldırıları kınamamayı bile terörizmi zımmen destekleme olarak ifade ediyorken... HDP açık şekilde terör örgütünü destekliyor. HDP'nin açık şekilde, CHP'nin de içindeki birçok vekilin de açık şekilde Sezgin Tanrıkulu örneğinde olduğu gibi, dün Tabipler Odası Başkanı'nın PKK'nın yayın organına çıkarak hanımefendi kahraman Türk ordusunun kimyasal kullandığına karar vermiş, görüntüleri incelemiş. Bu son derece organize. Bu AK Parti'ye dönük bir mesele değil. Kahraman Türk ordusunun terörle verdiği mücadeleyi lekelemeye dönük açık bir dezenformasyondur." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!