Silvan'da HDP heyetine polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Silvanda HDP heyetine polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 16:53

Sokağa çıkma yasağının 10. güne girdiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesine giden HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu HDP heyetine polis müdahalesi oldu.

Haberin Devamı

HDP: "POLİS, EŞ BAŞKAN YÜKSEKDAĞ'I HEDEFLEYEREK GAZ VE SOĞUK SU SIKTI"

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Yüksekdağ'ın polis tarafından hedeflenerek, gaz ve tazyikli suyla yaptığı müdahaleye maruz kaldığı açıklandı. 

Yüksekdağ, olayın ardından imc TV canlı yayınında telefonla yaptığı açıklamada, “Durum şu an çok gergin. Yürüyüş esnasında herhangi bir uyarı yapılmadan, görüşme yapılmadan, heyette ben olduğunu bilerek, milletvekillerimiz olduğunu bilerek, sivil ve silahsız halk olduğunu bilerek arkadamızda, taammüden, vahşi bir saldırı gerçekleştirildi, bunun başka bir tanımı yok” dedi. Yüksekdağ “Yaralanan arkadaşlarımız var” diye ekledi.

Haberin Devamı




ÜÇ VEKİL VE BİR ESKİ VEKİLLE İLETİŞİM KESİLDİ

Silvan'da üç mahallede sokağa çıkma yasağı devam ediyor. HDP kaynaklarına göre, sokağa çıkma yasağının bulunduğu üç mahallede olan üç HDP vekili, Ayşe Acar Başaran, Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp ile, eski vekil Ayla Akad Ata ile iletişim kesildi. HDP kaynakları, sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerde yiyecek sıkıntısının baş gösterdiğini, iletişim sağlamanın ise mümkün olmadığını kaydediyorlar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!