Sıfır beden takıntısı ergenlere kadar indi

Güncelleme Tarihi:

Sıfır beden takıntısı ergenlere kadar indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

Güzel görünme kaygısıyla sıfır beden olma takıntısı ergenleri de sardı. NLP uzmanı Burak Dalgül, ebeveynleri uyardı: “Aç kalarak, su diyeti yaparak, ilaçlar, kahveler kullanarak zayıflayacağını düşünen bir ebeveynin çocuğu da sağlıksız beslenerek fit olacağını düşünür.”

Haberin Devamı

Sosyal medya ve moda dünyasındaki sıfır beden akımı, ergenlere kadar indi. Pek çok çocuk ve ergen, yanlış beslenme sorunlarıyla karşı karşıya. Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren NLP (Duyu-dil programlama) uzmanı, zihin eğitmeni Burak Dalgül, ergenlik döneminin bireyin kendini bulma yolculuğu olduğundan, bu dönemdeki gençlerin farklı konularda kendilerini eleştirme duygusuna kapıldıklarını belirtti ve şu uyarıları yaptı:

ANNE BABADAN GÖRÜYORLAR

“Beyni besleyen en kaliteli besinler, yağ ve proteindir. Fakat, anne-babaların ‘Ekmekle ye doymazsın’ gibi yaptığı girdiler, çocuklarda sürekli olarak karbonhidrat tüketimi ihtiyacı yaratıyor. Bunun yerine, öncelikle ebeveynler çocuklarının zihinlerini yanlış bilgilerle kodlamak yerine, kendileri beslenme konusunda bilinçli hale gelmeli ve dengeli beslenmenin, fit ve sağlıklı yaşamın ne olduğunu bilmeli. Aç kalarak, su diyeti yaparak, zayıflatan ilaçlar, kahveler kullanarak zayıflayacağını düşünen bir ebeveynin çocuğu da sağlıksız beslenerek fit olacağına dair bir zihin yapısına sahip olur. Beslenme, hayatımızdaki temel ihtiyaçların başında geliyor. Bu nedenle bilinçsiz beslenen ebeveynler, çocuklarının alacakları besin miktarından ziyade kalitesi konusunda onları bilinçlendirmezlerse çocuklar ya obezite ya da stamina gibi yeme bozuklukları ile karşı karşıya kalır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!