Selahattin Demirtaş: O maaş haramdır

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaş: O maaş haramdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 21:22

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Sur, Toledo gibi olacak” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Vay halimize, biri Hitler diğeri Franko özentisi. Franco, Toledo’yu düşürdüğünde faşizm başlamıştı. Bedelleri ağır oldu” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Sur ve Cizre’deki çatışmalara dikkat çekerek böyle bir dönemde parlamentonun tatil edilmesini eleştiren Demirtaş, “Ülke kan gölüne dönmüşken 1 hafta tatil yapacaksak milletvekilliği de aldığımız maaş da haram olsun bize” dedi. Demirtaş, Meclis’in tatil olmasına rağmen toplanan HDP grubunda özetle şunları söyledi:

VELEV Kİ DİRENİŞTELER

“Cizre’de bir bodrum katında yaşanan dram, bu sürecin en inanılmazıdır. Hükümetin şu anda yalan dediği gerçek durumdur. İlk gün 3-4 cenaze vardı, şu an 6’ya çıktı. 11 kadın ‘biz kendi çocuklarımızı almaya gideceğiz’ dediler, Polisler bina önünde anneleri gözaltına aldı. Bina önüne kadar polisler gidiyor ama ambulans gidemiyor. Velev ki orada direnişte olan yaralılar var, ambulansın gitmemesi için hukuki gerekçe mi?
m Bosna’da, Libya’da, Ruanda’da katliam yapanlar Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde yargılandı. 10 yıl sonra daha ileri yargılama mekanizmaları çıkacak. bugün atıp tutan Bekir Bozdağ var ya, bizi hedef gösteren, bir bakmışsınız terör örgütüne yardım ve yataklıktan ceza mahkemesinde. İktidardan düştükleri gün yargılanacaklar.

Haberin Devamı

Bize konuşmak yasak ama başkanlığı savunmak serbest. Bir tek canlı yayına çıkalım. Başbakan da Cumhurbaşkanı da gelebilir.

Sur’da da Cizre’de de zafer yok. Tam bir hezimet var. Görülmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Çatışma bitti, terörü temizledik, inşaata başlıyoruz. Hepsi yalan, keşke gerçek olsa. Başbakan yalan söylüyor. Sahadaki durum öyle değil. Tam bir çökmüş AKP siyaseti var. Zafer dediğiniz nedir, kendi ilçenize asker polis sokabilmek midir zafer? Milyonlarca insanı artık duygu düzeyinde kopardın. Çürümüş cenazeler, işkence gören, içeriye tıktığın binlerce insan. Bunların yarattığı kopuş. Bunları hiç hesaplamıyorlar.

LEYLA ZANA’YA DESTEK

Leyla Zana’nın Cumhurbaşkanı ile görüşme talebi oldu. Barış için çırpınan bir siyasetçidir. Yemin etmezse olmazmış. Saray’da her konuştuğun yemin mi etmiş? Leyla Zana ne yaparsa arkasındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!