Seçmen pişman denmez

Güncelleme Tarihi:

Seçmen pişman denmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 01:27

ESKİ Adalet Bakanı, AK Parti MKYK üyesi Sadullah Ergin, muhasebe yapmadan gidilecek erken seçimin partisine ‘derman olamayacağını’ söyledi.

Haberin Devamı

Ergin, “Millet 2002’de hata yapmadı, 2004’te yapmadı, 2009 ve 2011’de hata yapmadı. ‘2015 seçimlerinde hata yaptı’ demek AK Parti’nin siyaset anlayışına yakışmaz” dedi. CNNTÜRK’te önceki gece yayınlanan ‘Baştan Sona’ programına katılan Ergin, erken seçim olması durumunda AK Parti’nin oylarını arttıracağı değerlendirmelerine şu yanıtı verdi: “Doğrusu ben ihtiyatlı olunması gerektiğini düşünenlerdenim. 7 Haziran seçimlerinin ardından, eğer yeni bir seçim yapılacaksa bu, iki turlu bir seçime dönüşecek demektir. Tüm bölgelerde seçmen elini göstermiş oldu. Bir takım haberler çıkıyor, AK Parti’nin Türkiye genelinde 20 kadar vilayette kıl payı milletvekili kaybettiği... Ama kıl payı aldığı yerler de var. Muhalefet de AK Parti’nin ucu ucuna aldığı yerlerde işbirliği yaparak oradan milletvekili eksiltebilir.

Haberin Devamı

AMASIZ, FAKATSIZ, LAKİNSİZ...
‘Seçmen hata yaptı, yanlış yaptı ve pişman. Şimdi bu pişmanlığından dönecek’ demek olmaz. Biz kurulduğumuz günden bu yana milli iradeyi öne koyan, sandık sonuçlarını önceleyen ve bu sonuçların dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini savunan bir partiyiz. Biz AK Parti olarak seçmenin bu tavrının nedenlerini sağlıklı araştırmalıyız. Aması, fakatı, lakinini koymadan niçin bu tenzilata gitti seçmen AK Parti’nin oylarında? Bunları sağlıklı değerlendirdiğini AK Parti hissettirmeli.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!