Darmık Dağı bombalanıyor! Bak Ubasi köyü ve Kurni Dağı'nın zirvesi ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Darmık Dağı bombalanıyor Bak Ubasi köyü ve Kurni Dağının zirvesi ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 11:55

Zeytin Dalı Harekatı'nın 12'nci gününde savaş uçakları bir kez daha havalandı. F16'lar Kilis'in karşısındaki Darmık Dağını bombalarken, TSK ve ÖSO birlikleri Afrin'deki Bak Ubasi köyünü PYD/PKK terör örgütünden temizledi. Afrin'in kuzeyindeki Kurni Dağı'nın zirvesi de dün alındı. Harekatın 12. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712'yi buldu.

Haberin Devamı

Burseya Dağı'nın ele geçirilmesinin ardından bir başka kritik nokta olan Darmık Dağı'nda bir çok ayrı nokta Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Darmık Dağı, Hassa ile Kilis arasında bulunuyor. Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in kuzeyindeki Kurni dağlarının en yüksek zirvesini ele geçirdi.  TSK ve ÖSO birlikleri, sabah saatlerinde Bülbül beldesi merkezinin çevresinde başlattıkları operasyon çerçevesinde, Kurni dağlarının en yüksek zirvesini teröristlerden temizledi.
Kurni dağları, Afrin'e hakim bir konumda bulunuyor. 

BAK UBASİ ELE GEÇİRİLDİ


TSK ve ÖSO birlikleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaAfrin'in kuzeyinde bulunan Bülbül beldesine bağlı Bak Ubasi köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.
TSK ve harekatı destekleyen ÖSO, Bülbül belde merkezinin çevresindeki köylere sabah saatlerinde operasyon başlattı.
Devam eden operasyonda TSK ve ÖSÖ, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bak Ubasi köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan aldı.
Türkiye sınırına komşu Bülbül belde merkezinin doğusundaki köylerin ele geçirilmesi ile terör örgütünün Afrin'in kuzeyine uzananlojistik yolları kesilmiş oldu.
Zeytin Dalı Harekatı'nın 12. gününde Afrin'in beş beldesinde 19'u köy, biri köy altı yerleşim ve 5'i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 25 nokta örgütten kurtarılmış oldu.
TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki aşamalarında, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.

Haberin Devamı



Darmık Dağı bombalanıyor Bak Ubasi köyü ve Kurni Dağının zirvesi ele geçirildi


"İLK DEFA SİLAH SESLERİ GELDİ"

Haberin Devamı

CNN Türk Muhabiri İsmail Umut Arabacı, operasyon sırasında canlı yayına bağlanarak bilgi verdi. Arabacı, operasyonlarda ilk kez silah sesleri duyduklarını ve çatışma yaşandığını aktardı. CNN Türk Muhabiri Arabacı operasyonu şu sözlerle anlattı:

"Darmık Dağı'nın eteklerinde ve zirvesinde bulunan PKK / PYD terör örgütlerinin mevzilerine yönelik operasyon sürüyor. Hem savaş uçaklarımız hem de topçularımız vurmaya devam ediyor.

İHA'larla anlık görüntüler alınıp koordinatlar belirleniyor. O koordinatlar savaş uçaklarına ve topçu birliklerine iletiliyor. Teröristlerin mevzileri ve kaçış noktaları vuruluyor.

Üç gündür bu hatta geliyor. Bugün ilk defa zaman zaman da silah sesleri geldi. Askeri birliklerin oraya girdiğini ve çatışma seslerinin geldiğini söyleyebiliriz."

Haberin Devamı

Darmık Dağı bombalanıyor Bak Ubasi köyü ve Kurni Dağının zirvesi ele geçirildi

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!