Şanlıurfa bayram namazı saati 2022: 2 Mayıs Şanlıurfa'da Ramazan Bayram namazı saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa bayram namazı saati 2022: 2 Mayıs Şanlıurfada Ramazan Bayram namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 21:53

Şanlıurfa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı. 'Bu günümüzde yapacağımız ilk şey namaz kılmaktır' Hadis-i Şerif’inde de önemi vurgulanan bayram namazı ile Şanlıurfa'da vatandaşlar beraber saf tutacaklar. 2 Mayıs Pazartesi günü bayram namazı sabahı camilere gidecek olan Müslümanlar yaşadıkları ilin bayram namazı saatini Diyanet'in namaz saatleri takvimi ile öğrenecekler. Peki, Şanlıurfa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da bayram namazı saat kaçta? sorusu Diyanet tarafından yanıt buldu. Diyanet’in tüm illerde olduğu gibi Şanlıurfa için de yayımladığı bayram namazı saati, günün öne çıkan konularından oldu. Diyanet bilgisine göre 2 Mayıs Pazartesi günü kılınacak olan Şanlıurfa bayram namazı saati 06:00 olacak.

ŞANLIURFA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Şanlıurfa'da bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:00'da kılınacak.

Diğer ilçelerin bayram namazı saatleri için tıklayınız.

BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ

Bayram Namazı. Güneşin doğması ve bir miktar yükselip kerahet vaktinin çıkmasından sonra cemaatle kılınan bayram namazı zeval vaktinin girmesine kadar eda edilebilir. Mazeretleri sebebiyle ilk gün bayram namazını kılamayanlar ramazan bayramında ikinci gün, kurban bayramında ikinci ve üçüncü gün de kılabilirler.
Cuma namazı kılması farz olan kişilerin bayram namazı kılmaları Hanbelîler’e göre farz-ı kifâye, Hanefîler’e göre vâcip, Mâlikîler’e göre de sünnet-i müekkededir. Şâfiîler’e göre ise üzerine beş vakit namaz farz olan her kadın ve erkeğin bayram namazı kılması sünnettir. Hanefî, Mâlikî ve Hanbelî mezheplerine göre bayram namazının cemaatle kılınması şart, Şâfiîler’e göre ise sünnettir. Bu görüş ayrılığı Kevser sûresinin ikinci âyetinin delâleti ve konuyla ilgili hadislerin farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Ezan okunmadan ve kamet getirilmeden kılınan bayram namazı cuma namazı gibi iki rek‘attır. Fakat diğer namazlardan daha fazla tekbirleri vardır. Bu tekbirlerin yeri ve sayısı mezheplere göre değişmektedir. Hanefîler’e göre ilk rek‘atta “Sübhâneke”den sonra, ikinci rek‘atta ise rükûa varmadan önce üçer defa namaza başlarken olduğu gibi eller kaldırılarak tekbir alınır. Bunlara zevâid tekbirleri denir ve vâciptir. Şâfiîler’de birinci rek‘atta “iftitah” duasından sonra yedi ve ikinci rek‘ata kalkınca beş defa, Mâlikîler’de iftitah tekbirinden sonra altı, ikinci rek‘ata kalkınca beş defa tekbir alınması sünnettir. Hanbelîler iftitah duasından sonra altı ve ikinci rek‘ata kalkınca da beş defa tekbir alırlar. Namaz bitince hatip hutbe okur. Bayram hutbesi sünnettir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!