Şampiyonadan ödülle döndüler

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonadan ödülle döndüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 07:00

ABD’de 31 yıldır FIRST Vakfı tarafından düzenlenen First Robotics Competition (FRC) yarışmasında hem otonom hem de manuel olarak kullanılan robotlardan, sınırlı süreler içinde verilen görevleri yapmaları isteniyor.

Haberin Devamı

İstanbul Sainte Pulcherie Fransız Lisesi öğrencilerinin robotik takımı, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen First Robotics Competition (FRC) Dünya Şampiyonası’nda yarışmanın en prestijli ödülünü kazandı.
ABD’de 31 yıldır FIRST Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada hem otonom hem de manuel olarak kullanılan robotlardan, sınırlı süreler içinde verilen görevleri yapmaları isteniyor. Bunun yanı sıra takımların sosyal sorumluluk alanındaki performansları da değerlendiriliyor. En fazla puanı alan takımların başarısıysa ödülle taçlandırılıyor. FRC Dünya Şampiyonası’nda bu yıl 56 ülkeden 650 takım yer aldı. Sainte Pulcherie Fransız Lisesi öğrencileri ise sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan takımlara verilen ve yarışmanın en prestijli ödülleri arasında olan ‘Impact Award Finalist’i kazanan 6 takımdan biri olmayı başardılar. Öte yandan takım, bu sayede gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na yeniden katılmaya hak kazanmış oldu.

Haberin Devamı

HEM İSTANBUL’DA HEM ABD’DE DE YARIŞTILAR
Yarışma Türkiye’de 2018 yılından beri Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenleniyor. Bu yıl FRC’nin Türkiye etabı İstanbul’da 24 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında İstanbul Regional, Bosphorus Reginal ve Haliç Regional olmak üzere 3 ayrı turnuvada gerçekleşti. Düzenlenen turnuvaların sonucunda kazanan takımlar, 19-22 Nisan tarihlerinde ABD’deki Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Öte yandan SPARC takımı İstanbul’da düzenlenen Haliç Regional’da ‘Industrial Design Award’ı kazandı. Takım İstanbul’un ardından ABD’nin New York şehrinde 5-8 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘New York – Hudson Valley Ragional’ isimli turnuvada ‘Impact Award’ ödülünü kazanarak ABD’deki Dünya Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazandı. Kazanan takımlar arasında yer alan Sainte Pulcherie Fransız Lisesi öğrencilerinin kurduğu SPARC isimli robotik takımı, ABD’nin Houston şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndan da önemli bir ödülle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!