PKK 3 gazeteciyi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK 3 gazeteciyi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 00:19

Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yapan Anadolu Ajansı'nın 3 muhabiri, hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Cuma günü kaçırıldıkları açıklanan gazeteciler dün serbest bırakılarak HDP milletvekili ve Nusaybin İlçe Başkanı’na teslim edildi.

Haberin Devamı

ANADOLU Ajansı muhabiri Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve fotomuhabiri Onur Çoban’ın cuma günü, PKK’lı teröristlerce kazılan hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesi’ne gittikleri ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. Gazetecilerin Nusaybin’de bulunan PKK’lılarca kaçırıldığı ve bilinmeyen bir adrese götürüldüğü öğrenildi. Anadolu Ajansı, olayı dün saat 11.53’te ‘Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Anadolu Ajansı adına haber takibi yapan 3 gazeteci PKK’lılar tarafından kaçırıldı, kameralarına el konulan gazeteciler bilinmeyen bir yerde tutuluyor’ flaşıyla duyurdu.

Maltaş, Yeşilyurt ve Çoban, dün öğle saatlerinde Nusaybin’de serbest bırakıldı. HDP’lilerce teslim alınan gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, olayın ilk anından itibaren meseleyi çok yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu süre içerisinde gerekli bütün çalışmalar yapılmıştır, arkadaşlarımıza geçmiş olsun” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala da dün NTV’de konuşurken bir soru üzerine, “Sorun çözüldü. Arkadaşlarımız görevlerinin başında” diye bilgi verdi. 

ERDOĞAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN'
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı telefonla arayarak, terör örgütü PKK tarafından kaçırılmalarının ardından serbest bırakılan AA muhabirleri ilgili olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, daha sonra bırakılan muhabirleri de telefonla aradı. / ANKARA

NUSAYBİN'DE BIRAKTILAR
ANADOLU Ajansı’nın ‘savaş muhabirliği’ eğitimi almış personelinden muhabir Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve fotomuhabiri Onur Çoban, dün öğle saatlerinde Nusaybin’de serbest bırakıldı. Üç gazeteci, alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alındı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!