Özkök: Dünyada magazin ön plana çıktı

Güncelleme Tarihi:

Özkök: Dünyada magazin ön plana çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 09:21

MGD, kuruluşundan itibaren derneğe büyük katkılarda bulunan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın eski Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü de ziyaret etti.

Haberin Devamı

Sadece MGD'ye üye olduğunu hatırlatan Özkök, "Her dönemde magazin muhabirlerinin yanında oldum, bundan sonra da yanınızdayım" dedi. 

Magazin Gazetecileri DerneÄŸi Yönetim Kurulu, kuruluÅŸundan itibaren derneÄŸe büyük katkılarda bulunan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın eski Yönetmeni ErtuÄŸrul Özkök'ü de ziyaret etti. Sadece MGD'ye üye olduÄŸunu hatırlatan Özkök, "Her dönemde magazin muhabirlerinin yanında oldum, bundan sonra da yanınızdayım" dedi.Â

MGD BaÅŸkanı Sinan Tosun, BaÅŸkan vekili Erol Işık, BaÅŸkan Yardımcısı Ayhan Oral, Genel Sekreter Gökhan Kimsesizcan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Atılgan, Sayman Recep Çilingir ve Yönetim Kurulu Ãœyesi Bora Engin'in ziyaretinden çok memnun kaldığını dile getiren ErtuÄŸrul Özkök, "Bugüne dek magazin gazeteciliÄŸinin önemine benim kadar dikkat çeken bir baÅŸka genel yayın yönetmeni olmamıştır. Kendi yazılarımda da bir çok kez magazine yer vermiÅŸimdir. Genel yayın yönetmeninin, magazin yazabileceÄŸini de gösterdim" dedi.Â

Haberin Devamı

DÜNYADA MAGAZİN ÖN PLANA ÇIKTI
Tüm dünyada magazin haberlerinin ön plana çıktığını söyleyen Özkök, "Yurtdışına çıktığım eski dönemlerde hemen her ülkedeki bayilerde haber gazeteleri ön tarafa konur, magazin gazeteleri ve dergileri arka bölümde yer alırdı. Ancak son dönemde tam tersi olmaya başladı. Haber gazeteleri geride kaldı magazin dergileri ön plana çıktı. Seyahatler sırasında herkes kitap okuyor ben People okuyorum. Herkes şaşırıyor" dedi.

"Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de magazin çok önemli hale geldi." Diyerek sözlerini sürdüren Özkök, "Medya da, magazine önem veriyor. Kelebek, Günaydın ve Cadde diye ayrı bir gazeteler var. Buralarda da çok önemli ve güzel haberler yer alıyor. Bu yayınlar, magazin gazetecileri için de bir güç kaynağı. Bu yayınları düzgün kullanıp magazin gazeteciliğini de üst düzeye çıkarmak gerekir. Mesela Ayşe Arman gibi bir örnek var, Türk basınında. Çok güzel noktalara dikkat çeken, farklı bakış açıları getiren magazin ilavelerinde köşe yazıları yazan gazeteciler var. Mesela, binlerce kişi her sene hacca gidiyor. Ben ve Ahmet Hakan hacca gidince, ilk tepki ihram giymemem nedeniyleydi. Orada belki öyle bir kural vardır ama kimse bizi çevirip neden ihram giymiyorsun diye sormadı. Bu sayede herkes de ihram giymeden oralara gidilebileceğini gördü" dedi.

Haberin Devamı

GÄ°ZLÄ°DEN MAGAZÄ°NÄ° TAKÄ°P EDERLER
"Genel Yayın Yönetmenliğim sırasında da, şimdi de Kelebek'in neredeyse her satırını okuyordum ve halen okuyorum."  diyen Özkök, magazinin her medya kuruluşunda önemsendiğini dile getirdi. Özkök, "Magazin'i çöpe atacak kadar bile değerli görmediklerini söyleyenler, gizliden gizliye magazini sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Hatta sizden daha fazla önem veriyorlar. Bir örnek vereyim, bir işadamımın eşi bir akşam toplantısında bana, kendisinin üzerine çok gelindiğini ve kendisiyle ilgili bir haberin yayınlanmamasını istedi. Ben de ona 'Şimdi talimat veriyorum, sizin haberlerinizi koymayacaklar' sözünü verdim. Gerçekten de yaptım ve o bayanın haberi 1,5 yıl boyunca gazetede yer almadı. 1,5 yıl sonra kendisi hiç haberinin yer almadığından şikâyet etti" dedi.

Haberin Devamı

Genel yayın yönetmenliği görevinden ayrıldıktan sonra yapacaklarıyla ilgili de soruları yanıtlayan Özkök, "Mesela, gazetecilikle ilgili tecrübelerimi aktaracağım Tavşan Kardeşler Kulübü diye bir kulüp kuracağım, iletişim okullarından 10'ar kişilik gruplar isteyeceğim ve onlarla sohbet toplantıları düzenleyeceğim" dedi.

MGD Başkanı Sinan Tosun da, "Siz, derneğimizin sadece üyesi olarak kalmadınız, birçok toplantımıza katıldınız ve MGD'ye üye olduğunuzu her fırsatta dile getirdiniz. Bize katkılarınız çok büyük. Şimdiye kadar olan katkılarınıza teşekkür ediyoruz, her zaman da bu desteğinizin devam edeceğini bekliyor ve istiyoruz" diyerek Özkök'e teşekkür etti.

Haberin Devamı

Özkök de, MGD'ye ve magazin gazetecilerine desteğinin her zaman süreceğini bir kez daha ifade ederek sözlerini noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!