Özgür Özel: İzmir’de başaracağız

Güncelleme Tarihi:

Özgür Özel: İzmir’de başaracağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İzmir’den “31 Mart tarihinde İzmir’de bir büyük başarı yakalayacağız ve İzmir’in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Özgür Özel, dün seçim çalışmalarını İzmir’de sürdürdü. Karşıyaka’da şehit aileleriyle bir araya geldi, daha sonra Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret ederek Koordinatör Başkan Jak Eskinazi ile görüştü. Ziyaretin ardından basının sorularını yanıtlayan Özel, “31 Mart tarihinde İzmir’de bir büyük başarı yakalayacağız ve İzmir’in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

Özel, kentteki 30 belediye başkan adayından 9’unun kadın olduğunu, CHP’nin iktidara yürüyüşü noktasındaki en büyük atılımı ve devrimi İzmir’den başlattıklarını kaydetti.

‘PANİK HALİNDE’ YANITI

Bir gazetecinin, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın kendisine yönelik ‘panik halinde’ yorumu hatırlatılınca Özel, şöyle konuştu: “Ben panik halinde rozetimi mi çıkarmışım, rozetimden mi utanmışım, panik halinde bıyıklarımı mı inceltmişim, panik halinde genel başkanımın resimlerinden mi kaçmışım, panik halinde ‘ben aslında onlardan değilim, size benziyorum’ mu demişim? Düne kadar içki yasağını en sert savunan kişiyken meyhanelerin olduğu sokaklara panik halinde girip klipleri ben mi çektirmişim? Kim panik halindeymiş?

Haberin Devamı

Özgür Özel: İzmir’de başaracağız

Özgür Özel İzmir’de şehit yakınlarıyla da bir araya geldi.

BÜTÜN BAKANLAR GELİYOR

(Bakanların İzmir’i ziyareti) İktidar partisi bu kadar çok ilgi gösteriyorsa orada kendileri için olumlu bir taraf var, şehirler böyle ilgileri sever. Yani Hamza Dağ, demek ki bu işe yetmiyor, yetişemiyor. Bütün bakanlar geliyor, hepsi birden uğraşıyor. Bakın bizim adaylarımız burada, biz normal genel başkan ziyareti çerçevesinde ziyaretimizi, mitingleri yapıyoruz, şehirden ayrılıyoruz. Buraya başlarına ne genel başkan yardımcıları bırakıyoruz, ne şehir dışından milletvekilleri getiriyoruz ama herhalde Hamza Dağ’ın bahsettiği panik butonuna Hamza Dağ biraz fazla basmış, takılı kalmış. Ankara’da ışık kırmızı yandıkça buraya koşturuyorlar yardıma.” (DHA)

Haberin Devamı

ROMANLARA VEKİL SÖZÜ

ÖZGÜR Özel, İzmir’de Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen Romanlar Buluşması etkinliğine de katıldı. Ayrımcılık ve adaletsizlik nedeniyle Romanların ciddi sorunlar yaşadığını belirten Özel, Roman vatandaşların hiçbir dışlamaya maruz kalmadan, pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla toplumun diğer kesimleriyle aradaki farkı hızla kapatmaları gerektiğini kaydetti.

Özel, yeni dönemde Romanların kendi aralarından seçecekleri bir kişiyi milletvekili olarak görevlendirme sözü verdiğini de söyledi.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay da Karşıyaka’daki belediye başkanlığı döneminde herkese eşit hizmet götürmeye çalıştıklarına işaret ederek, “Romanlarımız, kendi mahallelerinde sorunlarının çözümünde yine kendi içlerinden çıkan önderlerle, kurdukları sivil toplum kuruluşlarıyla, yapmış oldukları mücadelede bize yoldaş oldular” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!