Özgecan için

Güncelleme Tarihi:

Özgecan için
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:25

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya’da partisinin İl Kadın Kolları Kongresi’ne katılanlardan, Mersin’de hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Fatiha suresini okumalarını istedi. Turgut Özal Spor Salonu’na sembolik olarak kadın kolları üyelerinin korumasında giren Davutoğlu, 3 kez “Kadına uzanan eller kırılsın” dedi ve özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GENÇLİK MERKEZİNE ADINI VERECEĞİZ

“Masum bir genç kızımız hunharca katledildi. Özgecan kardeşimize buradan bir kez daha rahmet diliyorum. Evladımıza bunu yapanları lanetliyorum. Özgecan’ın annesi Songül Aslan’la telefonla konuştum. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün Antalya’dan bir kez daha bu hunharca katliamı lanetliyor ve Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için, herkesin bu adı anması için Antalya’dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Antalya’da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımın acısı unutulmasın. Ta ki bu genç kızımızı katledenler karşısında bütün bir millet olarak...

(‘Kadına uzanan eller kırılsın’ sloganları üzerine) Ne güzel söylüyorsunuz. Özellikle de erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın, kadına uzanan eller kırılsın. O elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Ben Toroslar’ın zirvesinde annemden aldığım ‘Erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü çocuğuna’ kültürüyle büyüdüm. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı da koruyacağız. Bu kültürü yaygınlaştıracağız inşallah.

Haberin Devamı

Özgecan için
Kimse siyaset malzemesi yapmasın

Özgecan için
Seçimde ilk sıra kadınlara

Özgecan için
İdamı gündeme alabiliriz

KADIN KORUMA MERKEZİ 131 OLDU

Dışişleri Bakanlığım döneminde, 2012 yılında, Türkiye adına Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığında, kadına ve aile içi şiddete karşı mücadele sözleşmesini Türkiye Cumhuriyeti adına ben yürüttüm ve ilk imzayı bizzat attım. İstanbul Sözleşmesi dedik adına. İstanbul'da attık. Barışın diyarı İstanbul'da attık. İstanbul'da kadına karşı şiddete sesimizi yükselttik. Kadına yönelik şiddetin dünyada tasfiye edilmesi için bu uluslararası sözleşmeyi yaptık. AK Parti iktidarları döneminde kadına ve çocuğa şiddete karşı en kararlı tutumu sergiledik. Anayasa’da yapılan değişiklikle kadına yönelik pozitif ayrımcılığı getirdik. 11 olan kadın koruma merkezi sayısını 131’e çıkardık. Koruma altında olan kadın sayısı 283’ten 3 bin 382’e çıktı. 1991-2001 yılları arasında kadın koruma merkezlerinden 5 bin 482 kadın istifade ederken 2002-2015 yılları arasında bu sayısı 72 bin 435’e çıktı. Hükümet ne kadar tedbir alırsa alsın en önemli koruma faaliyeti kadına saygı ile başlar. En önemli koruma faaliyeti daha aile eğitiminde kızlarımıza ve erkeklerimize büyüdüklerinde şiddetten uzak durmaları yönünde verdiğimiz eğitimle başlar. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Annelerin ayaklarını altından öpmeyi en büyük nimet sayan kültürden geliyoruz. İnşallah bütün bu birikim üzerinde önümüzdeki dönemde kızlarımızın kadınlarımızın eğitimine büyük bir katkı yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ediyoruz. (Davutoğlu, daha sonra tribünlere 3 defa "Özgecan nerede?" diye seslendi, ‘Burada’ karşılığını aldı.)”

FATMA NİNE’YE SU GÖTÜRDÜK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra 151 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada da özetle şunları söyledi: “Artık Antalya’da kara günler geride kaldı. O, çalışmadan bira festivalleri düzenleyen belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki’nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var. Demre’de Yabu köyünde bir Fatma Nine var. Menderes, su götürdü ona. Fatma Nine demişki ‘20 yaşında gelin oldum, 86 yaşındayım evime su geldi.’ Biz hizmet kervanında gece gündüz çalışırken Antalya’ya 5 yıl kaybettirdiler. Şimdi CHP’nin kaybettirdiği 5 yılı telaffi edeceğiz.”

Anneler savaşa

Haberin Devamı

Emine Ülker Tarhan (Anadolu Partisi Genel Başkanı) “Çok üzgünüm. Bir kız annesi olarak, bir yargıç, hukukçu olarak çok çok üzgünüm. Bununla mücadele edilmeli. Daha kaç genç kız, kadın için mezarlar kazılacak. Buna itiraz etmek zorundayız. Kadınları birlik olmaya, o anneleri, kız çocukları için mücadele etmeye, savaşmaya çağırıyorum. Bunları hak etmiyoruz. Biz bu ülkenin kadınları olarak bunları hak etmiyoruz. Çocuklarımız bunu hak etmiyor. ”

Meşum kültür

Mehmet Görmez (Diyanet İşleri Başkanı) “Masum ve pak kardeşimiz Özgecan’ın zalim ve gaddar bir kültür tarafından acımasızca yok edilmesi karşısında sadece biz kardeşlerinin değil, melekler âleminin de bu acıya ağladığını düşünüyorum. Bu insanlığını kaybetmiş habis ruhların nasıl bu kadar pervasız olabildiklerinin hemen her düzlemde müzakere edilmesi gerektiği açıktır. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu meş’um kültürün tehditleri altında yaşayan hiçbir kadın kardeşimizi yalnız bırakmayacağımızı buradan duyurmak isterim”

Haberin Devamı

Hadım edelim

ESKİ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Özgecan Aslan’ı hunharca katledenler için “hadım edelim” diye tepki gösterdi. Şahin şunları söyledi: “Bakanlık dönemimizde cinsel istismar olaylarıyla ilgili bir dizi çalışma hayata getirmiştik. İstismarla ilgili her türlü olayı önlemeye yönelik yeni bir yasal altyapının çalışmasına başlamıştık. Bu çalışmalar kapsamında hadım konusu da gündeme gelmişti. Hatta o zamanlar bazı kesimler, açıklamalarımıza ve çalışmalarımıza ‘Hangi çağda yaşıyoruz’ diye tepki göstermişti. Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan olayı da bu çalışmanın gerekliliğini bir kez daha gösterdi. Bakanlık dönemimde hazırlık aşamalarında benim de çalıştığım hadım etme cezası bu olayda uygulanmalı. Çünkü halkın vicdanını rahatlatacak, suça meyilli olacak kişileri caydırıcı bir çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum”

Özgecan için
CİNAYETTE KORKUNÇ DETAYLAR

TÜRKİYE KAHROLDU

ÜNLÜ İSİMLERDEN KORKUNÇ CİNAYETE TEPKİ

Özgecan için
PROTESTOCULARA TEPKİ GÖSTEREN SÜRÜCÜYE DAYAK

Özgecan için
ERDOĞAN’IN KIZLARINDAN ACILI AİLEYE ZİYARET

Özgecan için
DAVUTOĞLU 3 KEZ TEKRARLADI: KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN

Özgecan için
VAHŞİ CİNAYETİ NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLATTI

SEN DE ANLAT BAŞLIĞINA YAŞADIKLARINI YAZDILAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!