İdamı gündeme alabiliriz

Güncelleme Tarihi:

İdamı gündeme alabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:25

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan Aslan’ın katledilmesiyle ilgili “Bir bakan olarak değil ama bir anne ve kadın olarak şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceğini düşünüyorum. Bunun tartışılabileceğini düşünüyorum. Bunu gündemimize alabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Özgecan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, anne Songül ve baba Mehmet Aslan’a başsağlığı dileyen İslam, çıkışta gazetecilere şunları söyledi:

EN BÜYÜK FELAKET

“Üzüntü kelimelerle ifade edilemeyecek büyüklükte. Bir ailenin başına gelebilecek en büyük felaketi yaşıyorlar Songül Hanım ve Mehmet Bey. Allah sabır versin ama buradan bizim üzerimize düşen elbette çok ciddi görevler var. Biz bu konuları yeniden tartışmak durumundayız. (İdam tartışmalarının hatırlatılması üzerine) Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını biliyorsunuz şu anda ama talepler bu doğrultudaysa ‘Tartışmayız’ diyemeyiz, diyecek bir durumda değilim açıkçası. Şu anda da insan canına kıymanın ve tecavüzün cezaları ağırlaştırılmış müebbettir. İnfaz dolayısıyla indirimi de yoktur. En ağır biçimde bu cezalara çarptırılan kişiler bu cezaları çeker.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!