Özel’den ‘Atatürkçü kadro’ vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Özel’den ‘Atatürkçü kadro’ vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, Atatürkçü ve Cumhuriyetçilerin “Evet, CHP’yi bu kadrolar yönetmeli” dediği kadrolar ile siyaset yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özel Ankara’daki seçim ofisinde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, CHP’nin laiklik konusunda çekingen bir tutumda bulunmasını kabul edemeyeceklerini belirten Özel, “Laiklik sadece bir Cumhuriyeti var eden kadroların tercihi değil; bugün Türkiye’de, bu topraklar üzerinde iç savaşlar yaşanmıyorsa, mezhepsel çatışmalar yaşanmıyorsa, insanların tercihlerinden dolayı sokak ortasında kanları dökülmüyorsa, bunları, bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de laiklik ilkesine borçlu olduğumuzun altını önemle çizmek istiyoruz” dedi. Önümüzdeki süreçte CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak, kuruluş sürecine, kuruluş değerlerine sahip çıkan bir parti olarak yoluna devam edeceğini belirten Özel şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ADD ÜYESİ DELEGELERE

“Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin ‘Evet, CHP’yi bu kadrolar yönetmeli’ dediği kadrolarla siyaset yapacağımızı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin mensuplarının kendilerini bulacakları yönetim kadrolarının CHP’yi 100’üncü yılında yöneteceğini müjdelemek istiyoruz. Kurultayımıza 10 gün kala buradan şu çağrıyı da yapmak isteriz; Türkiye’nin dört bir yanında seçilmiş 1200 delegemiz var.  Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi birçok delegemiz de var. CHP’nin geleceğini belirlemek üzere buraya gelin, gereğini yapın.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!