ÖSYM KPSS Boş kadrolar ve tercih kılavuzu (2014)

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM KPSS Boş kadrolar ve tercih kılavuzu (2014)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 15:09

2014 KPSS puanıyla yapılan ilk yerleştirmeler 26 Kasım’da sona eriyor. KPSS kasım atamasında hangi adaylar alt öğrenimden tercih yapabilecek? (ÖSYM KPSS-2014/2 tercih kılavuzu yerleştirme işlemi ve boş kadrolar, KPSS tercihi nasıl yapılır, KPSS tercihleri ücretli mi, KPSS'de nasıl tercih yapılır?)

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı 2. yerleştirme için tercih yapacakların beklediği açıklamayı yaptı.

2014 KPSS/2 Yerleştirme ve Tercih sonuçlarıyla ilgili beklenen duyuru DPB tarafından yapıldı.Kurum tarafından yapılan sonuçların duyurusunda MEB Öğretmen kadroları ile kariyer meslek memurları dışında toplamda 5.067 kadro ve pozisyon için tercih işlemlerinin 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacağı ve 26 kasım 2014 tarihinde sona ereceği açıklandı.

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre memur başvuruları için tercihlerinizi yapabilirsiniz. Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım arasında yapacaklar. Tercih süresi uzatılmayacak.

Haberin Devamı

2014-KPSS-2014/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme İçin Tercih Kılavuzu ve Tablolar

Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır. KPSS-2014/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM KPSS Boş kadrolar ve tercih kılavuzu (2014)

İŞTE TERCİH İŞLEMİ VE BOŞ KADROLAR

KPSS-2014/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme - TERCİH

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır.

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde;

Haberin Devamı

-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 4.184 adet,

-Üniversiteler 138 adet,

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri 745 adet,

Öğrenim bazında kadro pozisyonları ise şu şekilde;

Ortaöğretim 582 adet

Önlisans 770 adet

Lisans 3715 adet

ÖSYM, 2014 yılı KPSS başvuru kılavuzlarının her ikisinde de, KPSS tercihlerinin ücretli olacağını belirtmişti.

"Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır."

"Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır."

Haberin Devamı

KASIM AYI’NDA ÜCRET ALINMAYACAK

Yukarıdaki her iki kılavuz maddesinde de yazdığı üzere ilk yerleştirmede ücret alınmayacaktır. 17-26 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan merkezi alım 2014 KPSS puanıyla yapılan ilk yerleştirmedir ve ücretsizdir. Sonraki yerleştirmelerde ise aday başına 10 TL tercih ücreti alınacaktır.

ÖSYM'NİN AÇILIMINI BİLEMEDİ

BAKMADAN GEÇME!