Ortaokullar ne zaman açılacak? MEB duyurdu! 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda eğitim öğretim takvimi belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Ortaokullar ne zaman açılacak MEB duyurdu 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda eğitim öğretim takvimi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 20:21

Ortaokul 5, 6, 7, ve 8'nci sınıflarda eğitim öğretim takvimi veli ve öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Yüz yüze eğitime geçişte okula başlayacak olan sınıflar belirlendi. MEB'in takvimine göre, Türkiye genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ve yüz yüze eğitime geçişte eğitimin başlangıcı olan tüm bağımsız anaokullarında 15 Şubat'ta ders zili çalacak. 8. sınıflarda ise yüz yüze eğitime 1 Mart'tan sonra geçilecek. Diğer yandan okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Peki, ortaokullar ne zaman açılacak? İşte, 5, 6, 7, 8 sınıflarda eğitim öğretim takvimi ile ilgili MEB'den yapılan açıklamanın detayları.

Haberin Devamı

Okullarda yüz yüze eğitim takvimi son gelişmeler ile takip ediliyor. Koronavirüs nedeniyle uzaktan devam eden eğitim sürecinde yüz yüze eğitim takvimi geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Kademeli eğitimde yeni yol haritasını belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edeceğini aktardı. Sınavlara hazırlık aşamasında olan 8 ve 12. sınıflarda eğitim ve öğretimin 1 Mart'ta başlayacağı bildirildi. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek.

ORTAOKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'den yapılan açıklamaya göre, 1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Haberin Devamı

Dolayısıyla 8'inci sınıf öğrencileri, 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak. Ortaokuldaki diğer kademeli sınıflar için ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Eğitim öğretim takvimine yönelik geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek." ifadesini kullanmıştı.

Ortaokullar ne zaman açılacak MEB duyurdu 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda eğitim öğretim takvimi belli oldu

MEB'DEN YAZI GÖNDERİLDİ

15 Şubat'tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlenerek illere gönderildi. Bu kapsamda 15 Şubat itibarıyla, "birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

Haberin Devamı

İLKOKUL VE ORTAOKUL KADEMESİNDE EĞİTİM VEREN ÖZEL EĞİTİM OKULLARI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek.

Özel eğitim okulları ve sınıfları, özel gereksinimli öğrenciler için de aynı tarihten itibaren yüz yüze eğitim vermeye başlayacak.

İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak.

Haberin Devamı

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!