Örnek olsun

Güncelleme Tarihi:

Örnek olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 22:45

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinden sonra adliyeye giderek ifade veren ilk lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, kendi odasında Devlet Bahçeli’ye önce çay ikram etti arkasından da yazılı ifadesini aldı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Mart 2013 tarihinde Bursa mitingindeki konuşması sırasında, partililerin “Vur de vuralım öl de ölelim” sloganlarına “Onun da zamanı gelecek” karşılığını vermişti. Bir vatandaşın şikâyeti üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeli hakkında ‘halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından Bursa Savcılığı, Bahçeli’nin ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazısı yazdı. Bahçeli, bu talimat üzerine dün ifade vermek üzere bazı partililerle birlikte Ankara Adliyesi’ne gitti.

Bahçeli şunları söyledi: “Çağrılar çok nazik bir üslupla olmuştur. İşlemler de aynı çerçevede olmuştur. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli. Savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli. Bildiklerini anlatarak bu konu üzerinde de Türkiye’de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdırlar.” 

ÇAY İKRAM EDİLDİ
Bahçeli’nin ifadesini Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak kendi makam odasında aldı. Kodalak, Bahçeli’nin nezaketinin ve devlet adamlığının herkes tarafından bilindiğini, ifade vermeye gelmesini saygıyla karşıladıklarını belirtti. Çay ikramının ardından Bahçeli’nin “Bana isnat edilen suç konusunu biliyorum. Bu hususta savunmamı yazılı olarak hazırladım. Delillerimiz ve savunmamızı yazılı olarak sunacağız” sözleri tutanağa geçirildi.  

YAZILI VERDİ
 MHP Lideri Bahçeli, savunmasını yazılı olarak verdi. Avukat Hamit Kocabey tarafından hazırlanan savunmada, “Cumhuriyetin savcıları, Türk Devletine ve Cumhuriyete sahip çıkmayıp iktidar sahiplerinin talimatlarını bekler ya da onların hoşuna gidecek kararlar verirlerse o vakit devletin bekası tehlikeye girer. Müvekkilimin konuşma metni incelendiğinden iddia olunan suçu işlemediği ve alenen bölücü ve yıkıcı PKK terör örgütü hedef aldığı açık ve nettir” denildi. 

BAKMADAN GEÇME!