Orhan Olcay'ı törenle uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Orhan Olcayı törenle uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2001 00:00


Geçirdiği kalp krizi sonucu görevi başında hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Orhan Olcay, Hürriyet grubu binası Hürriyet Medya Towers önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Olcay'ın ailesinin yanısıra Hürriyet ailesi ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök Orhan Olcay'ın tabutu başında yaptığı konuşmada, Olcay'ın mağazin haberciliğine farklı bir bakış getirerek Babıali'ne imza attığını söyledi.

Özkök, "27 yıllık meslek hayatı boyunca dürüstlükten taviz vermeyen

Olcay'la birlikte çalışırken bir defa bile yayınlanmasına izin verdiği haberler hakkında imzasız dahi olsa şikayet mektubu almadım" dedi.

Törende, Olcay'ın ailesi ve yakınları ile Hürriyet çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

Kalabalık bir medya grubunun takip
ettiği törenin ardından Olcay'ın naaşı karanfiller yağmuru altında son yolculuğuna gönderildi.

Olcay için daha sonra, Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi.

Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Olcay'ın meslektaşları ve sanatçı arkadaşlarından Doğan Hızlan, Hasan Cemal, Kenan Erçetingöz, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Hülya Avşar, Kaya Çilingiroğlu, Sibel Can, Kadir İnanır, Ajda Pekkan, Gülben Ergen, Müjde Ar, Çolpan İlhan, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Pınar Eliçe, Adnan Şenses, Cem Özer, Esin Maraşlıoğlu, Ahmet Utlu ve Ercan Saatçi ile işadamı Cem Hakko, Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Ercan Karakaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi çok sayıda isim katıldı.

Olcay'ın uzun yıllardır içiçe olduğu magazin dünyasının ünlülerinin gözyaşı döktüğü cenaze töreninde, sinema oyuncusu Müjde Ar ve Olcay'ın eşi İnci Olcay birbirlerine sarılarak bir süre ağladılar.

Öte yandan, ayakta güçlükle durduğu gözlenen Orhan Olcay'ın annesi Sevim Olcay da, oğlunun tabutunun başına gelerek fotoğrafını öptü.

EŞİ VE KIZI ÖN SIRADA SAF TUTTU
Daha sonra imam Nurettin Evginer, Olcay'ın yakını olduğunu belirterek herkese başsağlığı dilerken, Olcay'ın kızı Evrim ve eşi İnci Olcay da en ön sırada saf tutarak cenaze namazını kıldılar.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Olcay'ın tabutunun üzerine Fenerbahçe takımının bayrağı ile bir tenis raketi ve topu konulduğu görüldü.

Bu arada cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Orhan Olcay'ın çok değerli bir insan olduğunu ve ani ölümünün kendisini üzdüğünü belirterek, ''Hürriyet, çok değerli bir varlığını kaybetti. Kalp, meslek hastalığı herhalde. Allah hepimizin yardımcısı olsun'' dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli de, yılbaşından bu yana 18'inci gazeteci arkadaşlarını kaybettiklerini, ancak Olcay'ın çok genç yaşta yaşama veda ettiğini söyledi.

Sanatçı Bülent Ersoy ''Kelimeler yetmiyor O'nun tasvirine, o kadar iyi bir insandı'' derken, İbrahim Tatlıses ''Gerçekten iyi bir ağabeyimizdi, iyi bir dosttu. 21 sene birlikte omuz omuza, o gazetecilik ben sanat alanında savaştık'' şeklinde konuştu.

Törenin ardından Olcay'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

27 YILLIK USTA GAZETECİ
1974 yılında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak göreve başlayan Olcay 27 yıllık meslek hayatının neredeyse tümünü Hürriyet ailesi içinde geçirdi.

1950 doğumlu olan Orhan Olcay, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra atıldığı gazetecilik mesleğinde, Hürriyet Gazetesi, El Ele Dergisi, Hafta Sonu ve Gazete gazetelerinde görev yaptı.

Hafta Sonu ve Gazete gazetelerinde Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Orhan Olcay, El Ele Dergisi'nde de Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. En son Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü görevini yürüten Olcay, evli ve bir çocuk sahibiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!