Okul basan veli terör estirdi

Güncelleme Tarihi:

Okul basan veli terör estirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2008 19:29

HAKKARİ'de, çocuğuna tokat atıldığı gerekçesiyle yanına 4 yakınını da alarak Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nu basan Tahsin Tekinalp, terör estirdi.

Öfkeli veli, yakınlar, önce çocuklarına tokat attığını öne sürdükleri Müdür Yardımcısı Süleyman Aşkan'a saldırdı. Müdür Yardımcısı Aşkan ile saldırıya müdahale etmek isteyen Müdür Şaban Aslan, sopa ve demir çubuklarla dövüldü. Yaralanan 2 eğitimci hastaneye kaldırılırken, olaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.

Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Özalp Tekinalp, okulda Müdür Yardımıcısı Sülayman Aşkan'ın kendisine tokat attığını ileri sürerek babası Tahsin Tekilalp'e haber verdi. Bunun üzerine Tahsin Tekinalp, yanına 4 yakınını da alarak okula gelip Müdür Yardımcısı Aşkan'ın makam odasına daldı. Kısa süre Müdür Yardımcısı ile tartışan Tekinalp ve yakınları, Aşkan'a saldırmaya başladı. Bu sırada seslere koşan Okul Müdürü Şaban Aslan, müdahale etmek isteyince sopa ve demir çubuklarla dövüldü. Yaralanan Müdür Aslan ile yardımcısı Aşkan, ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaya karışan veli ve yakınları ise polis tarafından gözaltına alındı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Cihangir Erin, Başmüfettiş Kemal Seyitoğlu, Eğitim -Sen Hakkari Şube Başkanı İsmail Ata, Hakkari Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Cumali Özkan ve Okul Müdürleri Devlet Hastanesi'ne gelerek, meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayda başından yaralanan Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Süleyman Aşkan, dün kurallara uymayan bir öğrenci ile arasında çıkan tartışmadan sonra bugün velilerin okulu basarak kendine saldırdığını öne sürdü. Aşkan, “Okula gelen veliler, ellerindeki sopa ve demir çubuklarla beni dövdü. Buna engel olmak isteyen okul Müdürü de başından yaralandı. Eğitimcilere böyle yapılır mı?” dedi.

Hastaneye gelen Eğitim- Sen Hakkari Şube Başkanı İsmail Ata ile Hakkari Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Cumali Özkan, olayı kınadı. Özkan, “Bu olayla ilgilenmeyen Milli Eğitim yetkililerini ve olayı yapan velileri kınıyorum. Eğer ortada bir haksızlık varsa, bunun hukuki yolları var. Öğrenci dayak yemişse, hakkını başka yollarla da arayabilirdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!