Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Sağlık Bakanı Koca öğretmenlerin aşı takvimini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler ne zaman aşı olacak Sağlık Bakanı Koca öğretmenlerin aşı takvimini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 02:56

Koronavirüs aşı süreci devam ederken, yüz yüze eğitim kararının alınmasıyla gözler eğitimcilere çevrildi. Okullarda belirlenen sınıflarda başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmelerin aşı takvimi için şubat sonunu işaret etti. Sağlık çalışanları ve risk grubundaki yaşlı vatandaşların aşılamalarının tamamlanmasının ardından öğretmenler için aşı sürecinin başlayacağı açıklandı. Peki, öğretmenler ne zaman aşı olacak? İşte, o konuyla ilgili Bakan Koca'nın açıklamaları.

Haberin Devamı

Türkiye'de Kovid-19'a karşı aşılama süreci hızla devam ediyor. Belli bir yaşın üstündeki vatandaşlar için aşılama devam ederken, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dikkat çeken açıklama geldi. Koca, yüz yüze eğitime geçecek okullar için Milli Eğitim Bakanlığından listelerin alındığı belirterek, şubat sonuna doğru öğretmenlerin aşı olacağını söyledi.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde birlikte gerçekleşen Toplum Bilim Kurulu ve Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Koca, soru üzerine yüz yüze eğitime geçecek okullar için Milli Eğitim Bakanlığından listelerin alındığını ifade ederek, "Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak." dedi.

Haberin Devamı

Öğretmenler ne zaman aşı olacak Sağlık Bakanı Koca öğretmenlerin aşı takvimini açıkladı

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımlarının geçen dönemde olduğu gibi yine velilerin kararına bağlı olacağını belirten Selçuk, "Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır." diye belirtti.

Bir başka açıklamasında ise Bakan Selçuk, "Dünyada aşılama konusunda Türkiye'den hızlı bir seyir yok, aksine Türkiye'de hızlı bir seyir var. Diyelim ki Fransa, Hollanda 8 Şubat'ta açacak. 'Okulları açarken öğretmenlerimiz aşılandı mı, aşılandıysa açalım.' diye açmıyorlar. Aşılama bir süreç, okulların açılması ikinci bir süreç. Elbette bu ikisini birleştirmekle ilgili temenniler, beklentiler var. Zaten o yüzden açılacak olan sınıfların öğretmenlerini öncelikle şubat ayı sonuna kadar aşılama planlaması yapalım diye konuştuk. Açılacak olan sınıfların öğretmenleri öncelikli olacak. Geçtiğimiz perşembe günü bu öğretmenlerimizin bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaştık. Şimdi o planlama süreci işliyor. Daha sonra da standart prosedür hayata geçecek." diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, sağlık çalışanları ve yaşlılardan sonra ikinci grupta öncelikli olarak öğretmenlerin de olduğunu anımsatarak, aşılamanın önceki karara uygun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!