Normal hayat için vaka sayılarını azaltmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Normal hayat için vaka sayılarını azaltmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 07:00

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısında, yüksek öğretimde uygulamalı eğitimin yüz yüze teorik eğitimin ise çevrimiçi olarak devam etmesi yönünde görüş birliği oluştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

“Bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu verileri düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizde tedbirlere ve kısıtlamalara uyumun etkisini hep birlikte gördük. Ancak vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusudur. Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak mecburiyetindeyiz.

5 MİLYON DOZ AŞILAMA

Organize bir şekilde yürüttüğümüz aşı programımız hakkaniyetle değerlendiren her kesimden, dünyanın her yerinden takdir topluyor. Aşılanmada 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar ülkemize yaklaşık 800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz aşı yapılmış oldu. Sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilirler. Vatandaşlarımızın günün bilinen kalabalığını yaşamaksızın mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında tüm kamu ve özel hastanelerimizden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

YÖK’E İLETİLECEK GÖRÜŞ

Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.”

BAKMADAN GEÇME!