Niğde bayram namazı saati 2022: 2 Mayıs Niğde'de bayram namazı saat kaçta, ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Niğde bayram namazı saati 2022: 2 Mayıs Niğdede bayram namazı saat kaçta, ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 17:07

Niğde bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınladı. Biri Ramazan Bayramı’nda diğeri Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda iki defa kılınan iki rek‘atlık namaz olan bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü camilerde kılınacak. Ramazan Bayramı namazının saati Niğde ve 81 ilde değişiklik gösterecek. Peki, Niğde'de bayram namazı saat kaçta, ne zaman? İşte, Niğde bayram namazı saati ile ilgili Diyanet bilgileri.

Haberin Devamı

Bayram namazı saat kaçta? sorusu Niğde ve 81 il için Diyanet tarafından yanıt buldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye geneli tüm illerin Ramazan Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Günün ilk ışıklarında cemaatle birlikte bayram namazını kılmak için yola çıkacak olan Niğde'de yaşayan vatandaşlar, ikamet ettikleri ilin bayram namazı saatlerine dikkat edecekler. Mübarek Ramazan-ı Şerif'in ardından kılınacak olan bayram namazının saatleri, Niğde ve tüm iller için Diyanet'in namaz saatleri takvimi ile öğrenilecek.

NİĞDE BAYRAM NAMAZI SAATİ

Niğde'de bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:16'da kılınacak.

Diğer ilçelerin bayram namazı saatleri için tıklayınız.

KADINLAR BAYRAM NAMAZI İLE SORUMLU MUDUR?

İslam âlimlerinin ittifakına göre kadınlar, cuma ve bayram namazlarıyla yükümlü değildirler (Semerkandî, Tuhfe, II, 161, 166; Halîl, Muhtasar, 45, 47; İbn Rüşd, Bidâye, I, 157; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 462). Bununla birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), kadınları bayram namazına katılmaya teşvik etmiştir (Buhârî, Îdeyn, 15, 21; Hac, 81; Müslim, Salâtü’l-îdeyn, 1-3, 10-12). Bu itibarla kadınlar, şartların elverişli olması halinde cuma ve bayram namazlarına katılabilirler.

Haberin Devamı

Şâfiîler'e göre kadınlar da bayram namazı ile yükümlüdürler. Şu var kibu namazın cemaatle kılınması şart olmayıp, münferiden de kılınabilir, fakat camide cemaatle kılınması daha faziletlidir.

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!