Muğla'daki yangında üzücü detay! Kimse teselli edemedi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2021 15:35

Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkisini sürdürüyor. Alevler evini tehdit eden köylülerden 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Merve Kuşlar, "Gelinliğim içerde. Gelinliğim yanacak" diyerek, gözyaşı döktü. Kuşlar'ı komşuları teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Beyciler Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alanda etkisini sürdüren yangına müdahale için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre il ve ilçelerden takviye gelen çok sayıda yangın söndürme ve itfaiye ekipleri çalışma yürütüyor.

Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri evlerini boşaltmaları için uyarıldı.

Vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, 60 hanenin bulunduğu Gökpınar ve Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkili oluyor. Mahallelerin büyük kısmı tahliye edildi. Uzun süre yangının seyrini bekleyerek bölgeden uzaklaşmayan bazı mahalle sakinleri, alevlerin yaklaşması üzerine evlerinin etrafını sulayıp bölgeden ayrıldı.

Muğladaki yangında üzücü detay Kimse teselli edemedi

Yangının yerleşim alanlarına zarar vermemesi için ormanlık alanda çok sayıda iş makinesi ile çalışma yapılıyor. Bölgede dik yamaçların bulunması ise arazöz ve iş makineleri ile müdahaleyi güçleştiriyor.
Muğladaki yangında üzücü detay Kimse teselli edemedi
Karadan yürütülen söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri ile bölgeye gelen gönüllüler de destek veriyor.

Haberin Devamı

'GELİNLİĞİM YANACAK' DEYİP, GÖZYAŞI DÖKTÜ

Alevler evini tehdit eden köylülerden 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Merve Kuşlar, "Gelinliğim içerde. Gelinliğim yanacak" diyerek, gözyaşı döktü. Kuşlar'ı komşuları teselli etmeye çalıştı.

Muğladaki yangında üzücü detay Kimse teselli edemedi

GELİNLİĞİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKEN MERVE: ANILARIM GİTTİ

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Beyciler Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın yön değiştirmesiyle önce Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'ne ardından Aşağı Mazı köyüne sıçradı. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, bazı evleri tutuşturdu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken, vatandaşlardan bazıları botlarla denizden tahliye edildi. Köy meydanında ise korku dolu anlar yaşandı. Sağlık ekipleri dumandan etkilenenlere ve sinir krizi geçirenlere müdahale etti. Evi yanarken sinir krizi geçiren vatandaşlardan biri Aşağı Mazı köyünde yaşayan 3 yıllık evli Merve Kuş, oldu. Yanan gelinliği için çığlık atıp ağlayan Kuş, "Bütün emeklerimiz kül oldu. Sabah akşam çalıştık. Dişimizle tırnağımızla evimizi yaptık. Daha dün evim için klima sipariş etmiştim. Kış için vişne kurutmuştum. Anılarım gitti. Her şeyim gitti" dedi.

Haberin Devamı

Merve Kuş'un kayınvalidesi Seval Kuş da "Gelinimin bu evde yıllardır çalışıp biriktirdikleri var, emekleri var. Şimdi gözümüzün önünde evimiz yanıyor. Çok şükür canımıza bir şey olmadı ama bu acı tarif edilemez " diye konuştu.

Endişeli bekleyişini sürdüren köylülerden Firdevs Taş da "Dün de köyümüz alev aldı. Evimizin yakınına kadar alevler geldi. Zor söndürdüler. Dün kontrol altına alınmıştı ancak bugün daha beter bir kabusu yaşadık. Her bir noktadan başladı. Köyün dört bir yanı yanmaya başladı. Çıkışlar, girişler kapandı. Çok korkuyoruz. Bitsin istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!