Mısır itiraz dilekçesine hala yanıt vermedi

Güncelleme Tarihi:

Mısır itiraz dilekçesine hala yanıt vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 15:54

Mısır, bir hafta önce El Fetih Camii’ne düzenlenen baskında gözaltına alınan ve gözaltı süresi 15 gün uzatılan TRT muhabiri Metin Turan’ın serbest bırakılması için verilen dilekçeye hala bir yanıt vermedi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Kahire Büyükelçiliği’nin Turan için tuttuğu avukat, önceki gün savcılığa giderek itiraz dilekçesine neden yanıt verilmediğini sordu.

Ancak savcılık itiraz dilekçesiyle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığına dair avukata bilgi vermedi.

Avukatın önümüzdeki hafta başında da yeni bir girişimde bulunması bekleniyor. Savcılık, Turan’ın gözaltı süresini bazı devlet birimlerinden "temiz" kağıdı gelmediği gerekçesiyle uzatmıştı.

BEYRUT’TAN BİLGİ YOK

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü İstanbul-Beyrut seferini tamamladıktan sonra kalacakları otele giderken Lübnan’da kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’yla da ilgili Ankara’ya gelmiş yeni bir bilgi yok.

Türk yetkililer, Lübnan makamlarının pilotların serbest bırakılması için her türlü çabanın gösterildiği dışında herhangi bir beyanatta bulunmadıklarını söylediler.

Haberin Devamı

Bir diplomatik kaynak, "Lübnan son dönemde kendi iç sorunlarına yönelmiş olabilir ama bizim önceliğimiz pilotların serbest bırakılmaları. Bunu her temasta söylüyoruz" dedi.

Kaçırılmayla ilgili haklarında tutuklama kararı çıkarılan 10 kişinin adli makamlara gidip teslim olmadıkları öğrenildi.

Olayla ilgili tutuklu olan 3 kişi ise önümüzdeki çarşamba günü mahkemeye çıkarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!