‘Mevlânâ’nın sevgi meşalesini taşıyacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Mevlânâ’nın sevgi meşalesini taşıyacağız’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2020 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mevlânâ’nın 747. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla mesajında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Hazreti Mevlânâ’nın gönül imbiğinden süzülen tavsiyeleri fitneyi, fesadı, hasedi silip atmış, çağları ve sınırları aşan kardeşlik ikliminin kurulmasına vesile olmuştur.

Öte yandan dünyada yaşanan onca yoksulluğa, sefalete, cehalete ve çatışmalara baktığımızda günümüz insanının, Mevlânâ’nın barış ve sevgi mesajına ne kadar muhtaç olduğunu çok daha iyi görüyoruz. Özellikle batı toplumlarında kültürel ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı adeta zehirli bir sarmaşık gibi günden güne yayılıyor. Fikir özgürlüğü kisvesi altında kutsallarımız hedef alınıyor; inancından, dilinden ve kılık kıyafetinden dolayı insanlar düşmanlaştırılıyor.

MODERN DÖNEM HARAMİLERİ

Bu vahim tablo karşısında Türkiye olarak, Hazreti Pir’in insanı, aşkı, barışı, hoşgörüyü, ahlak ve erdemi merkeze alan kutlu tavsiyelerinin bayraktarlığını yapıyoruz. Hazreti Mevlânâ’dan aldığımız ilhamla diline, ırkına, dinine bakmadan tüm insanlara yardım elimizi uzatıyor, bölgemizde barış ve adaletin hâkim olması için gayret gösteriyoruz. Öldürmekten, katletmekten, yakıp-yıkmaktan başka hiçbir şey bilmeyen modern dönem haramilerine rağmen, biz Mevlânâ’nın tutuşturduğu sevgi, dostluk ve hikmet meşalesini taşımaya devam edeceğiz. Rabbim, bizleri Mevlânâ’nın ilim ve aşk yolundan ayırmasın diyorum.”

BAKMADAN GEÇME!