Meteoroloji'den açıklama! - İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden açıklama - İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 13:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı değerlendirmelere göre ülkemizde yağış beklenmiyor. Yurdun genelinde az bulutlu ve açık bir hava olacağı tahmin ediliyor. Batı bölgelerde zaman zaman parçalı bulutlu hava hakim olacak. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Detaylarda... 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un batı kesimleri, Karaman, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteorolojiden açıklama - İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

UYARILAR

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 günlük hava durumu tahminleri için tıklayınız!

Bazı illerimizde günün hava durumu şu şekilde;

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28
Adana: Az bulutlu ve açık 29
Antalya: Az bulutlu ve açık 23
Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21
Erzurum: Az bulutlu ve açık 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!