Geçen hafta söylemiş, ben atlamışım: Hande Yener (ki Madonna’ya olan..." />Geçen hafta söylemiş, ben atlamışım: Hande Yener (ki Madonna’ya olan..." />

Medyadan - Magazin alıntıları

Güncelleme Tarihi:

Medyadan - Magazin alıntıları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2006 19:43

Haberin Devamı

Geçen hafta söylemiş, ben atlamışım:

 

Hande Yener (ki Madonna’ya olan benzerliğiyle dikkati çekiyormuş – bizde birine benzemiyorsan b.ku yedin!) demiş ki...

 

Seksilik herkese göre değişen bir kavram. Bana göre benim seksapelimde sadelik ve doğallık etkili...” (Sabah-Günaydın, 21 eylül)

 

Aşk olsun be arkadaşlar, Hande’nin seksapeli varmış, bizim haberimiz yok! J

 

 

*

Ayşe Arman bu cesareti kimden aldı?

 

Haberin Devamı

Ayşe Arman, hemi de hızlı hülyaperver Hürriyet gazetesinde, medarı iftiharımız, on şeyinde, on parmağında on marifet, ne yapsa yakıştıran ve vıcık vıcık yapıştıran, Kaya Bey’in eks karısı, daha bir ikisinin de eks manitası, Ambiyans Ali Bey ile halihazırda ‘yakınlaşma’ süreci içindeki Avşar Kızımız’a dil uzatma cesareti göstermiş: Balçiçek Pamir’e söylediklerinden hareketle ‘Siyasetten de geri kal be kadın!’ diyor Ayşe Arman.

 

“Bu kadar kolay mı? Bu kadar ucuz mu? Güzelliğinden, oyunculuğundan, şarkıcılığından, şirinliğinden prim topluyorsun... Siyasetten, hem de ağır siyasetten... Geri kal be kadın! Bir şey kaybetmeszin.” (Hürriyet, 25 eylül)

 

Bu Türk medyasındaki önemli bir gelişmenin işareti olabilir, bir kenara yazın!

 

 

*

Ceylan Pirinççioğlu’nun dostları


VİP Turizm’in sahibi (varisi) Ceylan Pirinççioğlu 50.yaşını Brezilya’da kutlamaya hazırlanıyormuş. Dostlarına bir davetiye göndermiş.... Durun size gerisini Bülent Cankurt’un haberinden okutayım en iyisi...

“Davetiyenin içinde “Rio'da karnavalın en iyilerini seyretmek, Amazon'da seyir edip, doğayı doyasıya yaşamak, Carioca, Paulistleri yakından tanımak, doğum günümde de Amazonlar'daki 'Amazon Party'mde olmak, zamanı paylaşmak ve unutulmayacak yeni anılar oluşturmak isterseniz” diye yazmış Ceylan Bey. Buraya kadar bir sorun yok tabii. İnsanlar dostlarını her yere davet edebilir! Olay, davetiyenin arka yüzünde patlıyor! Çünkü davetiyenin arkasında Ceylan Bey'in doğum gününe katılmanın bedeli yazıyor; çift kişilik odada kişi başı: 3.850 Euro! Bu arada Ceylan Bey dostlarına bir iyilik yapıp bu fiyatı 3 taksite de bölmüş. E, dost dediğin böyle olur tabii!!! İşte şimdilerde sosyete en çok konuşulan olay bu; Ceylan Bey'in uyanıklığı! Ceylan Bey, bu arada iyi niyetinizden kesinlikle şüphem yok tabii ama elçiye de zeval olmazmış!!!”

Haberin Devamı

 

Sabah’la Günaydın, 25 eylül

 

 

*

… mı acaba?

Bu arada (Sabah’ta Ali Atıf Bir’i ‘dövmek’ görevini yürüten) Özay Şendir, söz konusu prof-dekan-reklam danışmanı-yazar-televizyon programcısı-reklam yıldızı-dizi oyuncusu vesaire’nin Hürriyet’teki işine niye son verildiğine dair bir iddia attı ortaya: Arçelik reklamlarına sataşması ve gönderiler tekzipleri yayımlamaması...

 

Sabah’la Günaydın, 25 eylül

 

 

*

 

Artık canı sıkılmayan kadın…

 

Turkcell’in reklam cıngılı ‘CANI SIKILAN ADAM’ meğer Esin Afşar’ın 1974’te yaptığı bir besteymiş. Afşar şarkının hikayesini ““Şarkının söz ve müziğini 32 yıl önce Eurovision için yapmıştım. Şanar Yurdatapan ‘bu parça Türkiye’ye birkaç numara büyük gelir. Ancak yıllar sonra beğenenler çıkabilir’ demişti. Dediği çıktı...” diye anlatıyor. (Vatan, 25 eylül)

Haberin Devamı

 

Şarkının orijinal sözleri de şöyle:

Bir adam vardı canı sıkılan / Bir kadın vardı canı sıkılan / Buluştular bir gün sıkılmamak için / Bir adam vardı canı sıkılan / Bir kadın vardı canı sıkılan / Verdiler el ele çıktılar kol kola hey / Sonu ne ola bu hikayenin / Ne adam bilir ne kadın bilir / Bu işin sonu nereye varır / Verdiler el ele çıktılar kol kola hey / Kadın anladı her şey bir oyun / Sıkılan adam imkansız adam / Dünya yuvarlak dört köşe olmuş / Bu işin sonu bir yere varmaz / Adam bir yana kadın bir yana / Bu hikaye burada biter

 


*

Aslında ne kadar yakışır! Kültür Bakanı bile yaparız biz onu…

 

‘Siyasete atılmaya niyetim yok’ Hülya Avşar (Star-Box, 25 eylül)

Haberin Devamı

 

“Şu an hiç düşünmüyorum, dedi” (Bugün, 25 eylül)

 

3 yıl sonra milletvekili koltuğuna oturmayı planlayan Hülya Avşar ‘AKP’den siyasete girmem dedi’. (Takvim, 25 eylül)

 

Not: Hülya Avşar güya bir röportajda ‘Üç yıl sonra siyasetteyim’ demiş. Takvim bunu ‘3 yıl sonra milletvekili koltuğuna oturmak’ diye yorumluyor. Meslektaşlarım Hülya Avşar için özel bir seçim yapılacağını zannediyor herhalde, çünkü milletvekili seçimleri 2009’da değil, 2007’de! (Gerçi Türkiye Cumhuriyeti, sırf Recep Tayyip önce milletvekili sonra başbakan olsun diye Siirt’e özel seçim düzenledi. Hülya kızın ne eksiği var?)

 

 

*

 

Magazin klasiklerindendir ‘Yıldızların çıldırtan kaprisleri’ kalıp-başlıklı haber

Haberin Devamı

 

Dandik bir derleme yapmışlar yine de, ben en çok Petek Dinçöz’ün kaprisini sevdim:

 

Sanatçı, oyuncak ayısını sahnede görmezse sinirleri bozuluyor’muş.

 

Aaah şeyim benim, canım benim…

 

Takvim-Saklambaç, 25 eylül

 

 

*

 

Kendi kızım diye söylemiyorum ama Defne dünya güzelidir, sonra çok zekidir, hem çalışkandır, elinden her iş gelir, güzel huyludur... İnan kendi kızım diye söylemiyorum!”

 

Bu utanmazlık artık iyice yaygınlaştı. Her gazete kendi televizyonunun bırakın alenen reklamını yapmayı, yalan yanlış propagandasını yapıyor. Aynı gün, açıyorsunuz gazetelerin ikinci sayfasını, Kanal D’de yayımlanan dizinin ‘geceye damgasını vurduğu’ haberi Hürriyet’te, Star’da yayımlananın AB grubunda birinci olduğu haberi Milliyet’te, ATV’ninki Sabah’ta, Show’unki Akşam’da... Her ay, her gazete tam sayfa ‘geçen ayın reyting şampiyonu’nu açıklıyor ve nasıl yapıyorlarsa her ay dört büyük kanal birden birinci oluyor.

 

Akşam’ın Yaşam sayfasında oto-reklam ‘Anlaşılır haber yaparak her yıl birinci oluyoruz’ diyor Show’un haber müdürü. (Akşam, 25 eylül)

 

Karar verdim, ben de büyük bir kanala ankırmen olacağım: nasılsa birincilik garanti!

 

Yalandam kim ölmüş!

 

 

*



Aaaa, oldu mu ya!

 

Hevesimiz kursağımızda kaldı. Kelebek’ten Sema Denker magazin gazeteciliği açısından Allah için iyi bir iş çıkardı ve Kaya Çilingiroğlu’nun iki kadından peydahladığı çocuklarının, yani Hülya’dan olma Zehra ile Feraye’den olma Kayacık’ın tanışma anındı görüntüledi. (Hürriyet-Kelebek, 26 eylül)

 

Ama hevesimiz şeyimizde kaldı, kursağımızda kaldı: “Hülya Avşar da Hüseyin Kaya’nın altını değiştirirken ‘Nasıl olduğunu unutmuşum. Ne de olsa bayağı ara verdik’ dedi” diyorsun Semacığım... hani Hülya’nın, Feraye’nin oğlunun kıçını silerken fotoğrafı? Hani Küçük Kaya’nın çıplak, pipisi havada fotoğrafı?

 

 

*

 

Görgü

 

Sinan Serter-Özlem Yıldız çifti Etiler Şamdan’da eğlenmiş ‘geçtiğimiz’ akşam. 1200 lira hesap ödemişler, çıkarken otomobili getiren görevliye de 50 lira bahşiş vermişler. (Hürriyet-Kelebek, 26 eylül)

 

Aynı sayfadan:

 

Hande-Erinç Acar çifti de ‘geçtiğimiz’ akşam Etiler Şamdan’da eğlenenler arasındaydı-mış. Hande Hanım gece boyunca ... pırlantalarla bezeli saatini ve tek taş yüzüğünü gösterdi durdu-muş.

 

Ne komik bir memlekettir Türkiye. Vergi dairelerinin kapısında hâlâ ‘Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır’ diye yazar...

 

 

*

 

Hacı’dan Papa’ya ders gibi cevap, diyor koskoca başlık.

 

Papa’nın İslam’a dair sözlerine bir tepki de Hayrullah Gesili’den gelmiş: “Haçlı ruhunun yaşadığı, Papa’nın sözleriyle belli oldu...” (Akşam, 26 eylül)

 

Breh breh filan tamam da, kimmiş yahu bu Hacı Hayrullan Gesili?

 

Hacı dizisindeki bir karaktermiş...

 

Allah sizi bildiği gibi yapsın!

 

 

*

Herkes bir tuhaflaştı!

 

Şakir Süter soruyor:

 

Kimin yerinde olmak istersiniz?
Manken Şebnem Schaffer'ın annesi Lale 'kızıma bakire raporu' alacağım dedi ye...
O raporu verecek doktorun yerinde olmayı ister miydiniz?! (Akşam, 26 eylül)

 

Allah Allah, Allah Allah!

 

 

*

En seksi kadınlar listesinde ben niye yokum?

 

İnternette bir anket yapılmış, ixtanbul.com sitesinde: En seksi kadın köşe yazarı kim? (Ben medyatava’da okudum, 26 eylül)

 

 Gülse Birsel

%

 26

 Ayşe Arman

%

 23

 Tuğçe Baran

%

 21

 Pakize Suda

%

 8

 Ebru Drew

%

 7

 Dilek Önder

%

 5

 İlayda Çokuslu

%

 4

 Ruhat Mengi

%

 3

 Ayşe Özyılmazel

%

 2

 Perihan Mağden

%

 1

 

Of kors... NO COMMENT!

 

 

*

 

Meral Kaplan’ın başına gelen felaket!

 

‘Yerli Cameron Diaz olarak ünlenen’ diye tarif edilen Meral Kaplan (ah bu magazincilerin ‘benzetme’ merakı…) büyük bir şok geçirmiş, eve kapanmış ve başına gelenlerden ötürü uyku bile uyuyamıyormuş...

 

Çünkü, Allah kimseye vermesin, daha söylerken bir tuhaf oluyorum bak, çünkü... bir açılışta, bir izleyicinin (elle) tacizine uğramış!

 

Gerçi ona ‘başına gelmek’ demezler ama bu kızlarımız namuslarına böyle düşkündür işte…

 

Takvim-Saklambaç, 26 eylül

 

 

*

 

Hadi Tuğçe Baran’ı da kabul etsek… ne demek Cengiz?

 

Yukarıda alıntı yaptığım ‘en seksi kadın köşe yazarları’ anketinden Cengiz Semercioğlu da söz etmiş. Etmiş de “Hadi Tuğçe Baran’ı da kabul edersek, Vatan’ın dört kadın yazarı listeye girmiş” diyor. Ve ekliyor:

 

“Ben en çok tek kare fotoğrafla ömrünü sürdüren, buna rağmen bu tür listelerde hep dereceye giren Tuğçe Baran’ın aldığı sonuçlara şaşırıyorum...”

/images/100/0x0/55eb4f27f018fbb8f8b8f3a1

Hürriyet-Kelebek, 28 eylül

 

 

*

Hürriyet’in haberi ‘Ersoy, Senar’ı ziyaret etti’ diyor.

 

Bülent Ersoy, felç geçiren ustası, büyük sanatçı Müzeyyen Senar’ı zeyiret etmiş, geçmiş olsun demiş.

 

Aferin çok iyi yapmış... da, fotoğrafta görülen (yandaki) kılıkla gittiyse eğer, kadıncağızın yüreğine inmiştir, ‘Eyvaaah, galiba öteki dünyaya göçtük!’ demiştir!

 

Hürriyet, 27 eylül

 

 

*

 

Hıncal Uluç’un TEBESSÜM’ü çok güzeldi:

 

“Hiç dikkat ettiniz mi? Günümüzde her şey bir otomasyon içine girdi.. Trafikte yeşil ışık yanar yanmaz tam arkanızdaki otomobilin kornası çalmaya başlıyor!..”

 

Sabah, 27 eylül

 

 

*

Hadi kıyakçı dostlar…

 

Kelebek’in sürmanşetinde “Mustafa Sandal’ın eski sevgilisi’ sıfatlı Emina Jahoviç ‘Aslında Mustafa’yla aşk bitmedi ama ilişki bitti...” diyor.

 

Aynı sayfanın altındaki küçük haberde, Mustafa Sandal ‘Emina kısa zamanda bana dönecektir, yakında barışırız’ diyor.

 

Hayırdar magazinci ablaları abileri, yapın bir ‘kıyak’ ve kavuşturun artın şu gençleri!J

 

Kelebek, 28 eylül

 

 

*

Ayşe Arman - Hülya Avşar, devam

 

Ayşe Arman, Hülya Avşar’a ‘Siyasetten de geri kal be kadın!’ dedi ya, beriki çok kızmış, Arman’ı ‘yuva dağıtan kadın’ diye eleştirmiş (Sabah-Günaydın, 28 eylül) ve “Ben onun gibi, yazılarımda yaptığım seksi anlatmıyorum...” demiş. (Star-Box, 28 eylül)

 

Vallahi bu son cümle çok doğru!

 

“Merakımdan soruyorum: eşinin yanında gaz çıkaran, burnunu karıştıran, elini pantolonunun içine sokup karıştıran, kadınsa bacağındaki batmış kılları cımbızla ya da eliyle temizleyen, ilişkinin b.kunu çıkaran ilişki kahramanları acaba sonra yatakta şehvetle sevişebiliyorlar mı?” diye soruyordu bir yazısında Hülya Avşar. (Hürriyet-Kelebek, 27 eylül)

 

Tamam yine seksle ilgili ama, Ayşe Arman’ın yazdıklarından çok daha derin felsefi ve de egzistansiyel hiç olmazsa!

 

 

*

Şok’tan abazanlara bir kıyak daha

 

Ailenizin gazetesi Şok, yeni formata geçince, vatandaşa hizmetini de arttırdı.

 

Okumuyorsanız haberiniz olsun: Bugün, Şok’ta ‘TÜRK ERKEĞİ İSTİYORLAR’ adlı enformatif ve ‘pezoratif’ bir yazı dizisi başladı. ‘TEMİZ RUS KIZLARI TÜRK ERKEKLERİYLE EVLENMEK İSTİYOR’ diyen bir ‘kıyakçılık’ hizmeti.

 

Ama kızlar temiz!

 

İŞTE GELİN ADAYLARI diye tam sayfa Rus şeylerinin kızlarının resmini ve kimliğini yayımlıyorlar. İsimleri de, tesadüf bu ya, Daria, Ekaterina, Svetlana, İrina, Alyona ve Marina...

 

Gazete okurun nesidir derler, hah, dostudur dostu!

 

Şok, 28 eylül

 

 

*

 

Bir kafede ?!

 

Hürriyet’teki haberin girişi:

 

“Ünlü film yapımcısı Marcus Attila Vetter’in büyük yankılar uyandıran "Türk Babam" belgeselinin promiyeri bugün İstanbul Tünel’de yapılıyor. Bir kafede saat 21.00’de gösterilecek belgesel...” (Hürriyet, 29 eylül)

 

Beş ne bir kaka…

 

 

*

 

Şarapova & Duran

 

Fıstık tenisçi Maria Şarapova, bizim fıstık mankenlerder Gürize Duran’a ‘Vücudun tenise çok uygun’ demiş. (Hürriyet-Kelebek, 29 eylül)

 

Bir Türk olarak gurur duyduk elbet! Tenise başlaka için 20 sene kadar geç kalmış Güzide, ama olsun!

 

Haberde yoktu, ama herhalde bizim kızımız da altta kalmamış ve ‘Asıl senin vücudun mankenlik için çok uygun’ diye lafı oturtmuştur! J

 

 

*

 

İtiraf

 

“Çok kısıtlı bir cümle içinde kullanmıştım ben bu sözleri. Ben o kadar büyük cümle kuramam zaten. Kuranların da halini görüyoruz...”

 

Deniz Akkaya - Hürriyet-Kelebek, 29 eylül

 

 

*

 

Amerika’da bir internet sitesi ‘EN GÜZEL KALÇALI 10 KADIN’ı seçmiş.

 

Bunların kalça dediği bana ‘şey’ gibi geldi ya, neyse:

 

İşte en güzel kalçalı 10 Hollywood yıldızı:

 

1- Beyonce Knowles

2- Jessica Simpson

3- Salma Hayek

4- Jessica Biel

5- Halle Berry

6- Tyra Banks

7- Scarlett Johanssen

8- Jennifer Lopez

9- Eva Longoria

10- Jessica Alba

 

Ben bu listedekilerin 9’unun poposunu görmedim, güzel mi değil mi bilmiyorum; ama ‘Dünyanın en güzel poposu’ diye bize yutturulan kamyon lastiği kıçlı Jennifer Lopez’in 8’inciliğe düşmesi bile bir teselli. (Hürriyet-internet, 29 eylül)

 

 

*

 

Onur Baştürk’ün hazırladığı ‘Mini seksüel sözlük

 

Fişeksüel: Fi tarihinde çok iyi bir seks yapmış, lakin sonra bir daha bu iyi seksin üzerine yenisini koyamadığı için yaya kalmış, bir nevi aseksüel olma sınırındaki şahsiyet.

 

Hapseksüel: Hızlı seks hayatı olan kimse. Her iki-üç günde bir, mümkünse farklı insanlarla, en çok bir saatlik ilişki kurma sanatına sahip olanlar.

 

Şokseksüel: Her tip seks numarası ve oyununa açık kimseler. Misal; Güzin Abla’nın bile dudaklarını uçuklatan eş değiştirme hadisesinden zevk alanlar, bu kategoride yer alabilirler.

 

Gelgitseksüel: Tamam bu terimde bir yenilik yok, biseksüelin diğer adı.

 

Popseksüel: Dışardan çok şaşaalı bir seks hayatı varmış gibi görünüp aslında her şey sadece "dilinde" olan, çok seks konuştuğu için "vay be, adama/kadına bak" diye algılananlar topluluğu.

 

Passeksüel: İlla güzel ya da çirkin olmaları fark etmez, passeksüeller bir nedenden ötürü çoğu zaman son dakikada başkalarına tercih edilirler, yani pas geçilirler. Hevesleri kursaklarında kalır.

 

Hürriyet-Kelebek, 29 eylül

 

 

*

 

Haşırt

 

“Bizim zamanımızda oyuncular yapımcılarla, yönetmenlerle birlikte olurdu. Şimdi sesçi, ışıkçı fark etmiyor...”

 

Nuri Alço – Vatan, 29 eylül

 

 

*

 

Beyin ve erkeklik hormonu

 

Erkeklik hormonu testosteron’un azı faydalı, ama çoğu zararlıymış çünkü beyin hücrelerinin ölümüne sebep oluyormuş.

 

Şok haberi ‘fazla erkeklik taslamak, beyin hücrelerini öldürüyor’ diye anladığı şekliyle veriyor. (29 eylül)

 

Desenize tam bir kısır döngü: beyinsiz erkekler erkeklik taslıyor, erkeklik taslayınca daha da beyinsiz oluyor... ve bu böyle sürüp gidiyor! J

 

 

*

Allah insanı Aykut Işıklar’ın diline düşürmesin

 

Aykut Işıklar her fırsatta sonar ‘Bu Bülent Ersoy nereden para kazanıyor? Yahut da birikimleri varsa, ne yaptı da biriktirdi’ diye.

 

Yine diyor ki “Aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Acaba ‘şarkıcıyım’ diye geçiniyor da başka işler mi yapıyor? Veya gazetecilerle kafa mı buluyor?”

 

Bugün, 30 eylül

 

 

*

Bak, dediğim oldu…

 

Yukarıda, 27 eylül tarihli bir haberden alıntı yapmış ve Müzeyyen Senar’ı ziyaret eden Bülent Ersoy için “fotoğrafta görülen kılıkla gittiyse, kadıncağızın yüreğine inmiştir, ‘Eyvaaah, galiba öteki dünyaya göçtük!’ demiştir!” demiştim ya…

 

Dediğim 3 gün sonra çıktı, Bülent Ersoy kendisi itiraf etti üstelik:

 

(Müzeyyen Senar) ‘Beni gördü, tansiyonu çıktı… Çok heyecanlandı, nabzı yükseldi, aletler öttü!’

 

Akşam, 30 eylül

 

 

*

 

HAFTANIN İTİRAFI

 

‘İlişki nasıl başladı, biz de anlayamadık!’

 

Duman Grubu’nun solistyle yakalanan ‘manken’ Şeçkin Piriler - Hürriyet, 30 eylül

 

 

*

 

% 73,7’si cinsiyetsiz mi?

 

Anketleri okumak çok zordur.

 

Hürriyet’in sağlık muhabiri Mesude (Erşan), çok güzel bir haber yaptı. ‘Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nin yaptığı bir anket birçok tabunun yıkılmak üzere olduğunu gösteriyor, diyordu. Gerçekten güzel bir araştırmaydı.

 

Ben, eski bir anketçi olarak, muhtemelen Mesude’nin değil, anketi değerlendirenlerin kahabati, şöyle bir cümleye takılıp kaldım:

 

Mastürbasyon cinsel güce zarar verici etki yapabilir’ görüşünü ‘tamamen doğru’ bulanların yüzde 7,5’i kadın, yüzde 18,8’i erkek…”

 

% 7,5’i kadın, % 18,8’i erkekse… geriye kalan % 73,7 cinsiyetsiz mi, homo mu, nedir?

 

Hürriyet-Cumartesi, 30 eylül

 

 

*

 

‘Manken’ Aysu Baceoğlu bu haftaki Kumsal’a dobra dobra (ıyyk!) konuştu-muş:

 

- Ben Türkiye’nin gelmiş geçmiş en güzel assolistiymiş. Beni çok kıskanıyorlar.
- Herkese meydan okuyorum. Bazı şarkıcıların emeklilik yaşı gelmiş geçiyor…
- Kadın olarak dört dörtlüğüm ama enerjimi temizliğe, yemeğe harcayamam.

Zavallı çocuklar!

Sabah’la Günaydın, 30 eylül


*


Yunanistan fuhuş’la bir gecede zengin oldu, diyor haber.

 

Yunan Bakan kaçakçılık ve fuhuştan akan paranın kayıt altına alınarak milli gelirin % 25 artacağını söyledi, diyor spot. (Sabah, 30 eylül)

Oooh, ne kolay!

 

Kaçakçılık, fuhuş, yolsuzluk,hırsızlık… biz de bunları muhasebeleştirirsek İsviçre’yi bile sollarız akıllım!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!