Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı celp tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak Mayıs ayı celp tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 22:02

Mayıs ayı askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı, TSK bünyesinde silah altına alınacak olan asker adaylarının odaklandığı konuların başında geliyor. e-Devlet üzerinden sorgulanacak olan mayıs ayı askerlik yerleri ve celpleri için gözler MSB'den yapılacak açıklamaya çevrildi. Mayıs 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini nisan sonunda öğrenebilecekler. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, o konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Askerlik hizmetlerini Mayıs celbi ile yerine getirecek vatandaşların sorgulamaları yoğunlaştı. Vatani görevlerini yapacakları yeri öğrenmek isteyen er adayları, konuya dair bilgi almak adına MSB'nin açıklamalarını takip ediyor. Peki, Mayıs 2022 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

MAYIS ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayınlanan takvime göre Mayıs 2022 askerlik sınıflandırma sonuçları, 29 Nisan 2022 Cuma günü e-Devlet sistemi üzerinden yayınlanacak.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!