Maske zorunluluğu kalkıyor mu 2022? Otobüslerde, hastanelerde ve okullarda maskeler kalkacak mı? Bakan Koca Bilim Kurulu'nu işaret etti!

Güncelleme Tarihi:

Maske zorunluluğu kalkıyor mu 2022 Otobüslerde, hastanelerde ve okullarda maskeler kalkacak mı Bakan Koca Bilim Kurulunu işaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 08:28

Maske zorunluluğu kalkıyor mu? sorusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları ile gündeme geldi. Açık alanda maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından vaka sayılarının düşmesiyle beraber kapalı alanlar için alınacak karara gözler çevrilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki hafta okullardaki maske kullanımı dahil Bilim Kurulu'nda maske ile ilgili önemli kararlar alınacağını belirtti. Peki, otobüslerde, hastanelerde ve okullarda maskeler kalkacak mı? İşte, detaylar.

Haberin Devamı

Maske zorunluluğu kalkıyor mu hususu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapmış olduğu açıklamanın akabinde gündemde yer almaya başladı. Bilim Kurulu Toplantısı ile ele alınması beklenen maske zorunluluğu, okullar için de gündemde yer alacak. İşte, maske zorunluluğu hakkında güncel bilgiler

Maske zorunluluğu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadelerde bulundu;

"Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Geçtiğimiz yaz 'Maskeli son yazımız olacak' demiştim. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o noktaya gidiyoruz.  'En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun' diye sözüm olmuştu. Endişe etmeyiniz.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Maske ile ilgili alınacak kararlar olacak. Okullardaki maske kullanımı dahil ele alınacak.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu haftaya bugüne kadar yapmış olduğu en önemli toplantılarından birini yapacak, haftaya bir açıklamamamız olacak."

BAKMADAN GEÇME!