Marmaris’te darbeci avı

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te darbeci avı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 23:08

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tatilini geçirdiği otele düzenlenen ve 2 polisin şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren askerlerden 10’u yakalandı. Darbeci askerlerin otele geliş ve gidiş anları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Haberin Devamı

İstanbul ve Ankara’da darbe girişiminin başlatılmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris’teki Grand Yazıcı Turban Otel’e 3 helikopterle hava destekli baskın düzenleyen darbeci askerler, kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçmıştı.

Aralarında Muhsin Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterini incelerken parça çaldığı iddiasıyla bir süre gözaltına alınan ve sonradan serbest kalan Kara Hava Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak’ın da bulunduğu 10 asker, başlatılan operasyonlar sonucu Marmaris ve İzmir’de yakalandı.

DOĞAN GRUBU’NA TEŞEKKÜR

Erdoğan’la birlikte otelde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, yaşananları anlattı. Öztürk, Erdoğan’ın CNN Türk’e bağlanıp halkı sokaklara davet etmesinin darbe teşebbüsünün önüne geçilmesini sağladığını, bu anlamda Doğan Medya Grubu’na minnettar olduklarını söyledi. Öztürk, “Darbe girişimi olduğu sırada Marmaris ilçesindeydim. Eşim ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele hareket ettik. Tayyip Bey, saldırı olacağını düşünerek oteli boşalttırdı. Yoksa çok sayıda turist ve vatandaşımız hayatını kaybedecekti” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!