Magazincilerin gecesi

Güncelleme Tarihi:

Magazincilerin gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ve ‘‘magazin dünyasının Oscarları’’ sayılan Altın Objektif Ödülleri, önceki gece 6'ncı kez sahiplerini buldu. Maslak Princess Otel'de düzenlenen gecede sanat dünyasının ünlü isimleri ve gazeteciler bir araya geldiler. Gecede Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ‘‘onur ödülü’’ alırken İbrahim Tatlıses ile Mahsun Kırmızıgül'ün barışmasını davetliler ayakta alkışladılar.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) verdiği Altın Objektif Ödülleri, önceki gece 6'ncı kez sahiplerini buldu. Sabaha karşı sona eren gecede 1998 yılının TV yıldızlarının yanı sıra, yazılı ve görsel basında En İyi Magazin Haberi, En İyi Magazin Röportajı, En İyi Magazin Haber Fotoğrafı, En İyi Magazin Haber Görüntüsü, En İyi TV Magazin Haber Kurgusu ve En Estetik Haber Fotoğrafı dalında magazin gazetecileri de ödüllendirildi.

İBO, MAHSUN'U ÖPTÜ

Gecede Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç ve İbrahim Tatlıses birer konser verdi. Ersoy, Ali İhsan Kısaç yönetimindeki saz arkadaşlarıyla birlikte birbirinden güzel şarkılar söylerken, Barış Manço'nun anısına ‘‘Dağlar Dağlar’’ şarkısını da seslendirdi. Ersoy'u tüm konuklar şarkıdan sonra ayakta alkışladı. Ahmet Kaya'nın ödülünü alırken söylediği sözlerle gerginleştirdiği ortamı, gecenin ikinci konuk sanatçısı olan Serdar Ortaç sakinleştirdi. ‘‘Padişah’’ adlı şarkısıyla mini konserine başlayan Ortaç, daha sonra da 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Salondaki tüm davetliler ayağa kalkarak marşaeşlik etti.

Altın Objektif Ödül Töreni'ndeki en ilgi çekici an, İbrahim Tatlıses'le Mahsun Kırmızıgül'ün barışması oldu. İbrahim Tatlıses, sahneye çıktığı sırada Tatlıses'ten mikrofonu alan Savaş Ay, ‘‘Biz burada savaştan ve kavgadan yana değiliz. Savaşa ve kavgaya dur diyeceksek, İbrahim Tatlıses ve Mahsun Kırmızıgül arasındaki dostluk ve beraberliği burada görmek istiyoruz’’ dedi. Bunun üzerine Tatlıses ve Kırmızıgül bir araya geldi. Tatlıses, ‘‘Ben hiçbir zaman başarılı insanı incitmem, başarı gösteren insanı elinden değil, biz delikanlı insanı alnından öperiz’’ diyerek Kırmızıgül'ü alnından öptü. Kırmızıgül, Tatlıses'e sarılıp kucaklaşırken salonda duygulu anlar yaşandı. ‘‘Biz Kardeşiz’’ adlı şarkıyı birlikte okuyan Tatlıses ile Kırmızıgül'ü davetliler, ayakta alkışladılar. Ece Erken ve Gamze Saygı'nın sunuculuğunu üstlendiği geceye aralarında Uğur Dündar, Ajda Pekkan, Ferdi Tayfur, Ebru Gündeş, İbrahim Erkal, Ayna grubu, Adnan Şenses, Kadir İnanır, Hande Ataizi, Şemsi İnkaya, Beyazıt Öztürk, Güner Ümit, Berna Laçin, Hamdi Alkan, Yasemin Bozkurt, Demet Şener, Atilla Saral, Buket Dereoğlu, Pelin Körmükçü ve Emel Sayın gibi tanınmış isimlerin yanı sıra, toplam 600'e yakın davetli katıldı. Gecenin sponsorluğunu Antalya Royal Resort, İstanbul Princess, Ege Seramik ve Meteor firmaları yaptı.

Özel Onur Ödülü aldılar

Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde, magazini ciddiye alan ve mesleğe uzun yıllar hizmet etmiş gazetecilere onur ödülleri verildi. Gecede MGD Başkanı Uğur Güneri, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e magazine verdiği önem ve destekten dolayı Altın Objektif Özel Onur Ödülü verdi. Erdoğan Sevgin, Erkut Can, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fikret Ercan, Hürriyet Spor yazarı Hulki İlgün, Hasan Fehmi Ketenci, Haluk Aktar, Oktay Şengüler, Tayyar Yıldız, Şenay Düdek ve Ümit Çeliker ise Meslek Onur Ödülü aldı.

Hürriyet Gazetesi Ankara Büromuzdan Erdal İpekeşen, TBMM Başkanvekili Kamer Genç'le ilgili olarak yaptığı ‘‘Başkan eroinciyle’’ başlıklı haberiyle ödül aldı. Berna Tuna Fenemen, Hafta Sonu Gazetesi'ndeki Cem Özer röportajıyla, Altar Saroğlu da yine Hafta Sonu'nda yayınlanan Hülya Avşar fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!