‘Magazin Oscarları’ gecesi

Güncelleme Tarihi:

‘Magazin Oscarları’ gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2001 00:00


Cenker TEZEL - Kemal ATILGAN MAGAZİN SERVİSİ
Haberin Devamı

Magazin Gazetecileri Derneği'nin 8'inci Altın Objektif Ödülleri, sahiplerini buldu. Magazin dünyasının yıldızlarını buluşturan gecede Hürriyet muhabirleri 5 dalda ödül aldı.

Magazin Gazetecileri Derneği'nce (MGD) bu yıl 8'incisi düzenlenen ‘‘Altın Objektif Ödülleri’’, Zeytinburnu Olivium Outlet Center'daki törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Show TV'den Öykü Serter, Ayşin Zeren ve Jess Moho'nun yaptığı ödül töreninde, Hürriyet Gazetesi muhabirleri beş ödül kazandı.

Yılın en iyi magazin haberi Çetin Emeç Altın Objektif Ödülü'nü ‘‘Barış Manço kollarımda öldü’’ haberiyle Demirhan Hararlı alırken, bu dalda ‘‘Barış Manço'dan kalan villayı sevgilisine sattı’’ haberiyle Hafta Sonu Haber Müdürü Ateş Çelik mansiyon kazandı. ‘‘İşte Vurulduğu An’’ başlıklı fotoğrafıyla MGD özel ödülünü kazanan Hakan Denker'in Makedonya'da olması nedeniyle ödülünü Hürriyet muhabiri eşi Sema Denker aldı. En iyi magazin haber fotoğrafı Cengiz Polatkan Altın Objektif Ödülü'nü, Hürriyet Gazetesi'nin ilavesi Galaxy'de yayınlanan ‘‘İşte bikinili Jülide Ateş’’ haberiyle Salih Keçeci, mansiyon ödülünü kazandı. ‘‘Jüri Özel Ödülü’’ Hafta Sonu Gazetesi'nden Razi Canikligil'e verilirken, ‘‘MGD Meslek Onur Ödülü’’nü ise Hafta Sonu'ndan Yüksel Şengül aldı. Hürriyet Gazetesi Magazin Servisi muhabiri Arzu Akbaş da geçtiğimiz yıl ‘‘www.sosyetix.com’’da yaptığı Zeki Alasya röportajıyla yılın en iyi internet magazin röportajı ödülünü kazandı.

KANAL D'YE 4 ÖDÜL

Gecede Kanal D Defne Samyeli,‘‘Şahane Pazar’’, ''Yılan Hikayesi'' ve ‘‘Pazar Magazin’’ ile 4 ödül kazandı.

‘‘MGD Meslek Onur Ödülü’’nü ise, Duygu Asena ve Yüksel Şengül aldı.

OSCAR GEÇİDİ

Oscar törenlerini hatırlatır bir şekilde kapısına kırmızı halılar döşenen Olivium Outlet Center'a gelen sanatçılar, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül törenine, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Yılmaz Erdoğan, Müjdat Gezen, İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Ercan Saatçi, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Seda Sayan, Gülben Ergen, Emel Müftüoğlu, Deniz Akkaya, Ece Erken, Harika Avcı, Buket Saygı ve sevgilisi Çelik ve Hande Yener gibi birçok ünlü ismi katıldı.

Rekor DMC'nin

Doğan Music Company, MGD ödüllerini en çok paylaşan müzik şirketi oldu. Şirketin Genel Koordinatörü Ercan Saatçi, Umut Veren Şarkıcı ödüllerini kazanan Hande Yener ve Emirkan, En İyi Müzik Yıldızı ödülünü alan Levent Yüksel'le başarı mutluluğunu yaşarken, En İyi Sunucu seçilen Behzat-Süheyl Uygur Kardeşler'i de kutladı.

Salkım’ın şanssızlığı

En İyi Müzik Yıldızı ödülünü almak için Olivium Outlet Center'a gelen Yeşim Salkım, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hayranlarına karşılık vermek isteyen Salkım, bir anda yere yığıldı. Sanatçı, hemen hastaneye kaldırıldı. Akdeniz Anemisi rahatsızlığı olan ve her zaman düşük tansiyonla yaşayan Yeşim Salkım'ın, tansiyonun yükseldiği ve bu yüzden fenalaştığı açıklandı. Salkım, evinde dinleniyor.

En iyiler

TV-SİNEMA

Anchorwoman: Defne Samyeli (Kanal D)

Anchorman: Reha Muhtar (Show TV)

Kadın Haber Spikeri: Nermin Tuğuşlu (TRT)

Erkek Haber Spikeri: Kaan Yakuphan (TV 8)

Kadın Sunucu: Esra Ceyhan (ATV)

Erkek Sunucu: Behzat-Süheyl Uygur Kardeşler (Kanal D)

Kadın DJ: Pınar İnanç (Radyo Tatlıses)

Erkek DJ: Mehmet Akbay (Kral FM)

Dizi Yönetmeni: Ümit Efekan (Benim İçin Ağlama-TGRT)

Kadın Dizi Oyuncusu: Türkan Şoray (İkinci Bahar-ATV)

Erkek Dizi Oyuncusu: Kenan İmirzalıoğlu (Deli Yürek-Show TV)

Yerli Dizi: Yılan Hikayesi (Kanal D)

Film: Güle Güle

Film Yönetmeni: Gani Müjde (Kahpe Bizans)

Kadın Sinema Oyuncusu: Nurseli İdiz (Kahpe Bizans)

Erkek Sinema Oyuncusu: Mehmet Ali Erbil (Kahpe Bizans)

Kadın TV Yıldızı: Gülben Ergen

Erkek TV Yıldızı: Kenan Işık

Haftalık Magazin Programı: Pazar Keyfi (Show TV)

Günlük Magazin Programı: Özel Hat (ATV)

Müzik

Umut Veren Kadın Şarkıcı: Hande Yener

Umut Veren Erkek Şarkıcı: Emirkan

Müzik Yıldızları: Teoman, Ceylan, Hakan Peker, Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Levent Yüksel, Hakan Taşıyan, Muazzez Ersoy, Sibel Can, Sinan Özen ve Yeşim Salkım.

Barış gecesi

MGD'nin her yıl düzenlenen ödül törenleri adeta bir barış şölenine de dönüşüyor. Son olarak Mahsun Kırmızıgül ile İbrahim Tatlıses'i barıştıran MGD ödülleri, bu yıl da Reha Muhtar ile İbrahim Tatlıses arasındaki dargınlığı sona erdirdi. Derya Tuna haberi yüzünden araları açılan Tatlıses ile Muhtar sahnede kucaklaşarak barıştı. Tatlıses, ‘‘Namus meselesi olmadığı sürece ben kimseyle dargın kalmam’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!