LYS'de son durum... 2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LYSde son durum... 2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 13:37

LYS tercih yerleştirme sonuçları 8 Ağustos tarihinin en çok konuşulan konusu oldu. 2017-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Peki LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Net saat belli mi? İşte LYS tercih sonucuyla ilgili son durum!

Haberin Devamı

LYS tercihleriyle ilgili beklenen gelişme 4 Ağustos Cuma günü yaşandı. ÖSYM, ‘LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorularına resmi Twitter adresinden yanıt verdi. ÖSYM, 18-26 Temmuz 2018 tarihlerinde tamamlanan LYS tercihlerinin sonuç tarihini duyurdu. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı,Twitter üzerinden yapılan duyuruda üniversite yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacağı bildirildi. Tarih duyurusundan kısa bir süre sonra da saat açıklama geldi. 

LYS bugün saat 17.00'den sonra adayların erişimine açılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!