LYS ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı? ÖSYM 2017 takvimi

Güncelleme Tarihi:

LYS ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı ÖSYM 2017 takvimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 10:19

LYS ek yerleştirme işlemleri üzerinden 5 gün geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hızlandı. Yeni eğitim-öğretim yılına çok az bir zaman kala herhangi bir üniversiteye yerleşip yerleşemediklerini merak eden öğrenciler, 'LYS ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı?' sorusuna ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden yanıt arıyor. Peki ÖSYM 2017 takviminde konuyla ilgili bir bilgi var mı? İşte LYS ek yerleştirmelerinde son durum!

Haberin Devamı

LYS ek yerleştirmeleri için verilen süre 5 Eylül'de doldu, sonuçlar için araştırmalar hızlandı. Hafta boyunca sık sık sonuç tarihini sorgulayan üniversite adayları, 'ÖSYM LYS 2017 ek tercih sonuçlarını açıkladı mı?' sorusunu bugün de sormaya devam ediyor. Peki son durum ne? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte LYS 2017 ek tercih sonuçlarında son durum.

LYS ek yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. LYS sınavlarının bitmesinin ardından üniversiteye yerleşemeyen adaylar için açılan LYS ek yerleştirme başvuruları geçtiğimiz günlerde son buldu ve adaylar beklemeye başladı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlara bakıp ona göre tercihlerini yapan öğrenciler, LYS ek yerleştirme sonuçları için ÖSYM'nin resmi internet sayfasını ziyaret ediyorlar. P

Haberin Devamı

ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden yayınlanacak olan ek yerleştirme sonuçları için ÖSYM’den net bir tarih açıklaması gelmedi ancak sonuçların 1 hafta kadar bir süre içersinde açıklanması bekleniyor.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPABİLECEK?

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilecekler.
Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.
Yerleştirme işlemleri kapsamında ilk tercihini yapmayan adaylar ek yerleştirmelerde tercih verme hakkına sahiptir.

ÜNİVERSİTELERE EK YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!