KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2019 07:31

YKS tercih sürecinin başlamasına kısa süre kala, KYK'nın yükseköğrenim öğrencileri için verdiği burs ve öğrenci kredisinin başvuruları ile yurt başvuruları, üniversiteli adaylarının merak ettikleri konular arasında yer almaya başladı. Öğrenciler, 2019 KYK burs ve yurt başvurularının başlangıç tarihini internet üzerinden aratıyor. Peki, KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı? İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularının yanı sıra burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. YKS tercih sürecinin başlamasına kısa bir süre kala araştırmalarına hız veren üniversiteli adayları konuya dair bilgi almak istiyor. Peki, KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kredi ve burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlıyor.

YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvurularının, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınması bekleniyor. KYK'nın 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını alacağı tarihe ilişkin net bir bilgi yok ancak başvuruların, eylül ayının ilk haftası başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KYK’nın yurt ve burs başvuruları hakkında resmi bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!