KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 17:10

KPSS tercih dönemi başladı, herkes tercih kılavuzunu arıyor. Memur adayları, ÖSYM'nin sitesinde KPSS tercihlerini kolaylıkla yapabilirler.

Haberin Devamı

Memurların, heyecanla beklediği gün geldi çattı. KPSS’ye lisans ve önlisanstan giren adaylar, bugünden itibaren tercihlerini yapmaya başladı. Aldıkları puana göre KPSS-2014/2 bölümünden tercih yapacak olan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri sisteminden tercihlerini girecekler.

ADAY İŞLEMLERİ’NE NASIL GİRİLİR?
ÖSYM’nin sitesinde girerek Aday İşlemleri Sistemi’nden TC kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte hesabınıza giriş yapabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.

KPSS TERCİHLERİ DAĞILIMI
ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.
Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde;

Haberin Devamı

-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 4.184 adet,
-Üniversiteler 138 adet,
-Kamu İktisadi Teşebbüsleri 745 adet,
-Öğrenim bazında kadro pozisyonları ise şu şekilde;
-Ortaöğretim 582 adet
-Önlisans 770 adet
-Lisans 3715 adet

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer alıyor. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede, ÖSYM tarafından bu bilgiler kullanılacak. Adayların ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Ayrıca adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!