KPSS B grubu nedir? KPSS B grubu meslekleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

KPSS B grubu nedir KPSS B grubu meslekleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 14:17

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), ÖSYM tarafından kamuda görev almak isteyen adaylar için düzenleniyor. KPSS B grubu da merak ediliyor. İki yılda bir kez gerçekleşen bu sınavda adayların aldığı sonuca göre atamalar yapılıyor. İşte konu hakkında detaylar...

Haberin Devamı

KPSS, (B) grubu kadrolara atanmaya esas olacak yerleştirmeyi yapmak amacıyla kullanılacak puanları sağlar. KPSS B grubunda genel yetenek ve genel kültür sınavları uygulanıyor. Peki KPSS B grubu nedir? KPSS B grubu meslekleri nelerdir? İşte detaylar...

KPSS B grubu nedir?

KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan kadrolardır. KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır.

KPSS B grubu meslekleri nelerdir?

KPSS B grubu atamaları, merkezi alım ve kurumsal alım olmak üzere 2'ye ayrılır. Kurumsal atamalar, ilgili kurumun planladığı tarihlerde gerçekleşir. Merkezi atamalar ise KPSS P3 puan türü baz alınarak gerçekleştirilir.

B Grubuna; memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, psikolog, sosyolog, mimar, ebe gibi kadrolar örnek verilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!