KPSS 2020/14 tercih kılavuzu yayımlandı! İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu ve başvuru tarihi

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2020/14 tercih kılavuzu yayımlandı İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu ve başvuru tarihi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 17:03

Son dakika... Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı tercih kılavuzu ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve KPSS 2020/14 tercih kılavuzu erişime açıldı. Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı,7 bini hemşire olmak üzere 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak. Tercihler 1 Aralık tarihinde başladı ve 7 Aralık'a kadar yapılabilecek. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. İşte Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 atama tercih kılavuzu

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayımlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı 12 bin personel alımı yoğun ilgi görüyor. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu erişime açıldı. Adaylar tercihlerini 1 Aralık tarihinden itibaren 7 Aralık'a kadar yapabilecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Sağlık Bakanlığının 12 bin sözleşmeli personel alımı tercihlerinin 1-7 Aralık tarihleri arasında yapılacağını bildirdi ve tercih kılavuzu erişime açıldı.

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzuna saat 11.00'den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Haberin Devamı

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacaklarını duyurmuştu.
Alım yapılacak personelin il ve sağlık tesisi dağılımının yer aldığı listelerin ÖSYM Başkanlığına teslim edildiğini belirten Koca, "7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak." bilgini paylaştı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!