Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' yanıtı: Varsa dosya hemen açıkla

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna kontrollü darbe yanıtı: Varsa dosya hemen açıkla
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 22:28

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz için ‘Akla kontrollü darbe geliyor’ ifadesi kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Elinde dosyalar varmış, varsa dosya açıkla. 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla” yanıtını verdi. Rize ve Trabzon’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, “İdam isteriz” sloganları üzerine gerekirse konuyla ilgili bir halkoylaması da yapabileceklerini belirterek özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAADET’İN BAŞINDAKİ TAKIM

“Ülkemde CHP ‘hayır’ diyor. PKK’nın desteğindeki parti ‘hayır’ diyor. Ne yazık ki Saadet’in (Saadet Partisi) başındaki bazı takım da ‘hayır’ diyor. AK Parti’ye, MHP’ye, BBP’ye, SP’ye gönül veren kardeşlerime, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu ayrım noktasına dikkat edin ve gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim.

Müslüman aynı delikten iki kez sokulmaz. Yönetim sistemimizin zaafları sebebiyle değil 2, belki 22 defa sıkıntıya düşmüş ülkeyiz. Artık bu sistemde direnmenin manası kalmamıştır. Tek adamlıktan bahsettiler. Ne tek adamlığı ya, işte meydanlardasın, meydanlarda koşturup duruyorsun. 

SEN KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN

Ana muhalefetin bir milletvekili çıkmış, ‘evet’ diyenleri İzmir’de denize dökmekten bahsediyor. Bunu söyleyen de Konya milletvekili. Sen, geri zekalı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun? Bu ne terbiyesizliktir. Haddini bil ya. Sen kimi nereden denize döküyorsun ya. 16 Nisan’da bu millet “Evet’ diyecek, sen denize dökeceksin. Ulan, seni yola çıkartmazlar, yola. Sen, Samsun’dan yola çıkacaksın, öyle mi? Samsun’dan yola çıkamazsın. Sana adım attırmazlar, adım. Sen ne biçim genel başkansın ya? Bu milletvekiline şu lafları ettikten sonra kalkıp da ağzının payını nasıl vermezsin? Genel başkanları da 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya hemen açıkla. 16 Nisan’dan sonra sana faydası olmaz. Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak.

Haberin Devamı

HAREKÂTIN İLK ETABINI SONA ERDİRDİK

Suriye’de El Bab’ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekâtı’nın birinci etabını sona erdirdik. Bundan sonra da olacaktır. Diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK’sıyla, YPG’siyle DEAŞ’ıyla FETÖ’süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Türkiye’nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.” 

NAZİZMİN TORUNLARINA CEVABI VERİN

“Artık şunu bütün dünya biliyor. Bu milletin iradesine gem vurulmaz. İşte bu kararlılıkla üç beş Avrupalı faşistin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batı’da bazı liderler istisna ama bazılarına sözüm var. Sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz ve Avrupa’da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin Avrupa’da bile sandıkları Allah’ın izniyle oradaki kardeşlerimiz patlatacaklar. Sandıklardan inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum.

Haberin Devamı

VATİKAN’DA İŞİNİZ NE

AB üyesi ülkeler bakıyorsunuz Hıristiyan’ı, ateisti hepsi beraber Ortodoks’u, Protestan’ı vesaire nereye gidiyorlar? Vatikan’a gidiyorlar. Bakın bu çok manidardır böyle bir zamanda Vatikan’ın AB ile işi ne? Sizin Vatikan’da işiniz ne, bu çok manidardır. Bakın hepsi tek millet oldu. Türkiye’yi AB’ye almamak için ellerinden geleni yapıyorlar mı? 16 Nisan’da vereceğiniz kararla bu işi de masaya yatıracağız hazır mıyız buna?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!