Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 09:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 18. gününde Sakarya'dan güller arasında uğurlandı. Bugün 17 kilometre yürüyecek olan Kılıçdaroğlu, “Adaletin egemen olduğu ve hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade edebildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. O açıdan umuyoruz bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler” dedi. Adalet Yürüyüşü'nde çekilen bir fotoğrafta İstanbul'a 122 kilometre kaldığı görüldü...

Haberin Devamı

'SİVAS’TA ADALET ARAYIŞI DEVAM EDİYOR'

Kılıçdaroğlu, yeni günün startını kavurucu sıcaklar nedeniyle 07.00'da verdi. Günlük basın açıklamasında şu mesajları verdi: “Adalet Yürüyüşümüzün 18’inci günündeyiz. Bugünümüz de hayırlı olur inşallah. Son derece kararlı azimli bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüze destek veren vatandaşa da bizim arzu ettiğimiz gibi her türlü provokasyona karşı  duyarlılıklarını koruyorlar. O yurttaşlarıma da içten teşekkürlerimi gönderiyorum. Bugün 2 Temmuz. Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor. Bizim bu adalet yürüyüşünün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden biridir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından kimliğinden siyasi görüşünden  ötürü suçlanmaması kriminalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleriyle kabul edip, fikirleriyle kabul edip baş tacı etmek zorundayız. Onlar ne Zaman düşüncelerini açıklarlarsa o düşüncelerine de hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi her zaman ortaya koymalıyız.

Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler


'TAŞERON İŞÇİLER ADALET İSTİYOR'

Haberin Devamı

Dün taşeron işçileri aramızdaydı, onlar da adalet istiyorlar. Onlar diyorlar ki, ‘Bize söz verildi. Bize kadro verilecekti. Ne olursunuz bunu bir kez daha dile getirin, Adalet Yürüyüşü’nde.’ Bir milyonu aşkın taşeron işçisinin adalet talebini yine bu sabah saat 7’de dile getiriyorum. Onlar için de adalet istiyorum. Onlar çalışıyorlar, üretiyorlar alın teri döküyorlar ama onlar da kadrolu çalışmak isterler, kadrolarının, iş güvencelerinin olmasını isterler. Dolayısıyla adalet isterler, adaleti sağlamak zorundayız. Sevgili peygamberimizin şöyle bir hadisi şerifi var; ‘Bir gün adaletli davranmak 60 yıllık ibadetten üstündür’. Bir gün, sadece bir gün adaletli davranmak 60 yıllık ibadetten üstündür. Biz bir gün değil hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. Hepimiz, destek veren yurttaşlarımız adaletli yönetim, adaletli bir devlet, adaletli bir toplum istiyoruz.

Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler


'BİZİ SUÇLAMASINLAR, BİZİ DİNLESİNLER'

Haberin Devamı

Adaletin egemen olduğu ve hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade edebildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. O açıdan umuyoruz bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlamak yerine dinlemek, bir yöneticinin temel görevidir. Niçin biz yürüyoruz, hangi gerekçeyle yürüyoruz, bize yapılan bütün hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz, neden inançla ve kararlılıkla adalet, adalet, adalet diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız. Biz teröre karşıyız. 2 adalet ve kalkınma partili yönetici doğuda terör örgütü tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Siyasi partinin, adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticilerine başsağlığı dileklerimizi, Allah’tan rahmet dileklerimizi ilerliyoruz. Terör kimden nereden nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi.” 

Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler


ADALET YÜRÜYÜŞÜNE SICAK AYARI

Adalet Yürüyüşü’nde Sakarya Üniversitesi girişi Esentepe Meydanı’nda ilk mola verildi. Yaklaşık 7 kilometre süren yürüyüş ardından havanın da aşırı sıcak olması nedeniyle normalde yarım saatlik verilecek mola uzun tutularak yürüyüşün öğleden sonra başlamasına karar verildi. Sıcaktan etkilenenler yol kenarlarındaki çimlere yatarak dinlenmeye çalıştı.

Yürüyüş sırasında yol kenarında duran birkaç kişi, üzerinde Türkiye ve Kanada bayrakları bulunan ’We demand justice’ (Biz adalet istiyoruz) yazılı pankart açtı. CHP Beşiktaş örgütü tarafından yürüyüş sırasında tutuklu akademisyenler için yaklaşık 600 metre uzunluğunda dilekçe açılarak yüründü. Yürüyüş sırasında üst geçitlerde korteji bekleyenler dagül yaprakları atarak yürüyenlere destek verdi.

Kılıçdaroğlu 18’inci günün startını verdi: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler


DEPREMZEDELER YÜRÜYÜŞE KATILDI

Marmara Depremi’nde birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin geçici barınmaları için yapılan İzmit’te Arızlı Irak Konutları’nda oturanlar da yürüyüşe katıldı. Depremzeleder, ’Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri’ yazılı dövizler taşıdı.

Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, "2008 yılından itibaren bürokratlarlasorunumuz devam ediyor. Depremzedelerin konutlarını ellerinden alıp bürokrat konutları yapmaya çalışıyorlar.Elimizde protokollerimiz ve daha önce çıkan yargı kararlarımız var.2013 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca çözüm sundu, biz depremzede konutların devrini beklerken şimdi elimize tebligat geldi ve tahliye etmemiz söylendi. Burayı tahliye etme şansımız yok. Burası depremzedeye hibe. Bize bu tebligatı gönderen kurum ile mülkiyet- kiracı ilişkisi gelişmiş değil, onun için de gönderilen tebligatı kabul etmiyoruz. Halkımız çatılarda ellerinde benzin bidonlarıyla bekliyor, buradan çıkmayacağız. Adalet bekliyoruz ve mumla arıyoruz. İzmit çıkışına kadar da bu yürüyüşe katılacağız" dedi.

Lütfiye Gönüller ise,depremzede olduklarını konutlardan çıkarılmalarını halinde kendilerini yakacaklarını anlatırken, "Bizi çıkartmaya çalışırlarsa evleri yakacağız. 78 yaşındayım, İzmit’e kadar adalet için yürüyeceğiz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!