Kayıp Erva'dan acı haber! Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Ervadan acı haber Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2023 10:56

Kahramanmaraş'ta, depremde çöken binanın enkazından 6 saat sonra sağ çıkarılmasının ardından bir daha haber alınamayan Mukaddes Erva Aktaş'ın (10) hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Mukaddes Erva Aktaş (10) memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde oturdukları apartmanın depremde çökmesi sonucu ailesiyle birlikte enkaz altında kalan Mukaddes Erva Aktaş, 6 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Ardından baba Abdullah Aktaş da yaralı çıkarılırken, annesi Ayşe Betül (30), kardeşi Zümra (4), halası Özlem Aktaş (22) hayatını kaybetti.

AMBULANSA GÖTÜRÜLDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Komşuları tarafından yolda ambulansa teslim edilip, hastaneye kaldırılan Mukaddes Erva'dan bir daha haber alınamadı. Depremin üzerinden 20 günü aşkın süre geçtikten sora Mukaddes Erva'nın, komşuları tarafından ambulansa teslim edildiği anların güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıkmıştı.

Görüntüde birinin, Mukaddes Erva'yı yolda otomobilin arka koltuğunda kucağına aldıktan sonra yolun karşısındaki ambulansa götürüp, sağlık görevlilerine teslim ettiği görüldü.

Haberin Devamı

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİĞİ BELİRLENDİ

Baba Abdullah Aktaş'ın günlerdir bulmak için çaba harcadığı kızı Mukaddes Erva'nın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kahramanmaraş'ta hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra yaşamını yitiren Mukaddes Erva'nın kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirlendi. Savcılık kararı ile mezardan çıkarılan Mukaddes Erva'nın cenazesi, dün babasına teslim edildi.

KIRIKKALE’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mukaddes Erva için memleketi Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde cenaze namazı kılındı. Karakeçili Merkez Camisi’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Mukaddes Erva'nın babası Abdullah Aktaş ve yakınları, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mukaddes Erva’nın cenazesi, cenaze namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!