Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'ye fırtına uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz, Marmara ve Kuzey Egeye fırtına uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 12:08

Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Karadeniz'de halen orta kuvvette esen rüzgar etkisini artıracak. Tahminlere göre, rüzgar akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esecek. Fırtına, yarın akşam saatlerinden sonra Karadeniz'de etkisini kaybedecek.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Marmara'da halen kuzeydoğudan orta kuvvette esen rüzgar kuvvetini artırarak, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde etkili olacak. Kuzey Ege'de halen kuzeydoğudan kuvvetli esen rüzgar kuvvetini artırarak akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 kuvvetinde (90-100 kilometre/saat) tam fırtına şeklinde esecek. Marmara ve Kuzey Ege'deki fırtına, 4 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini yitirecek.

Haberin Devamı

DOĞU KARADENİZ’ DE ŞİDDETLİ YAĞMUR VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz için şiddetli yağmur ve yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de bu gece saatlerinde başlayacak olan yağışların zamanla Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (20-50mm), Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olmasının beklendiğini bildirdi.

Yağışların kıyılarda yağmur sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

BOLU DAĞI'NDA KAR LASTİĞİ KONTROLÜ - FOTO GALERİ

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Bolu Dağı'ndan geçen araçlarda kar lastiği uygulaması yaparak, kar lastiklerinin diş derinlikleri 3 milimetreden az olan araçlara ceza yazdı.

Bolu Dağı'nda önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışı öncesi trafik ekipleri güzergahlarda denetimlerini arttırdı. D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde trafik ekipleri tarafından durdurulan ticari araçlarda kar lastiği denetimi yapıldı. Özellikle ağır tonajlı araçların lastik dişleri ölçüldü. Kar lastiği olup, diş derinlikleri 3 milimetreden az olan araçların sürücülerine 77 TL para cezası kesildi.

Tüm güzergahlarda denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Bolu Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez, "Kış ayı başladığından bu yana küçük araçlar olsun büyük araçlar olsun Karayolları'nın ilgili maddeleriyle ilgili uygulamalarımız devam ediyor. Bolu Dağı önemli bir geçiş güzergahı olduğu için kar yağdığında daha hassas bir hale geliyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre araçların gerek tekerlek, gerekse diğer donanımlarıyla ilgili denetimlerine devam ediyorlar.

BAKMADAN GEÇME!