Kapadokya'da 2 turistin hayatını kaybettiği balon kazasında yeni gelişme: Pilot tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kapadokyada 2 turistin hayatını kaybettiği balon kazasında yeni gelişme: Pilot tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 10:44

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde 2 turistin hayatını kaybettiği sıcak hava balonu kazasında gözaltına alınan pilot Moustafa Mohamed Amin Khelidy tutuklandı.

Haberin Devamı

Olay, dün sabah saatlerinde Kavak beldesinde meydana geldi. Avanos ilçesi Zelve Ören Yeri mevkinden kalkış yapan özel bir şirkete ait balon, rüzgar nedeniyle Killik bölgesine sert iniş yaptı. Balondaki turistlerden İspanya vatandaşları Maria Christiana Baltrons (62) ile Dolors Masana (64) hayatını kaybetti, 3'ü de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1'i taburcu oldu, diğer 2'sinin ise tedavisi sürüyor.

Olayın ardından Mısırlı balon pilotu Moustafa Mohamed Amin Khelidy, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen pilot, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

3 YARALIDAN 1'İ YOĞUN BAKIMDA

Kentteki farklı hastanelerde tedaviye alınan 3 yaralıda genel vücut travması oluştu. Yaralılardan Özel Versa Hastanesi’nde tedavisi süren Josefa Franco Gıl’ın yoğun bakımda olduğu, Özel Kapadokya Hastanesi’ndeki Lourdes Beltran Sole ile Nevşehir Devlet Hastanesi’ndeki Maria Mercedes Rier’in ise normal serviste tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

SON 9 YILDA 5'İNCİ KAZA

Dün sabah rüzgar nedeniyle sert iniş yapan 2'si mürettebat 30 kişinin bulunduğu sıcak hava balonundaki 2 İspanyol turistin hayatını kaybettiği, 3 İspanyol turistin de yaralandığı olay, son 9 yılda yaşanan 5'inci kaza olarak kayıtlara geçti. 20 Mayıs 2013'te Göreme beldesinden havalanan ve sepetinde pilotlarla birlikte 20 yolcu bulunan sıcak hava balonunun kulesine, daha yukarıdan seyreden bir başka balonun sepeti çarptı. 300 metre yükseklikte çarpışmanın etkisiyle dengesini kaybeden sıcak hava balonu, Ürgüp İlçesi'nin Ortahisar beldesi yakınlarındaki oteller mevkinde düştü. Sepette bulunan turistlerden 1'i öldü, 16 yolcu da yaralandı.

Kapadokyada 2 turistin hayatını kaybettiği balon kazasında yeni gelişme: Pilot tutuklandı

17 Aralık 2014'te ise Göreme beldesi Karadağ bölgesinde sıcak hava balonu, ters rüzgar nedeniyle zemine sert iniş yaptı. Kazada Çinli turist Tang Yi ile Brezilyalı turistler Ellem Kahelman, Maria Luiza Gomes ve Mariva Rosas hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

26 Haziran 2015'te de Ürgüp ilçesi Ortahisar beldesi Üzengi Vadisi'nde ters rüzgar nedeniyle elektrik tellerine çarpan sıcak hava balonu sert iniş yaptı. Kazada 19 turistten 8'i yaralandı.

9 Nisan 2017'de ise Ürgüp ilçesi Ortahisar beldesi Üzengi Vadisi yakınlarında inişe geçen sıcak hava balonu yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada Fransız turist Vincent Cavmantat hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

9 YILDA 9 ÖLÜ, 47 YARALI

Dünkü kazada İspanyon turistler Christiana Baltrons (62) ile Dolors Masana (64) hayatını kaybetti, Josefa Franco Gıl, Lourdes Beltran Sole ve Maria Mercedes Rier yaralandı. Dün yaşanan olay ile son 9 yılda yaşanan balon kazalarında toplam 9 kişi ölürken, 47 kişi de yaralandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!